İnternet Dünyası

Google Fotoğraflar’a Yeni Paylaşım Özellikleri Geldi!

Google, Google Fotoğraflar için geçtiğimiz ay duyurduğu iki yeni paylaşım özelliğini sunmaya başladı. Güncelleme, uygulamanın alt kısmına özel bir “paylaşım” sekmesi ve fotoğrafları paylaşmanın çeşitli yollarını ekliyor.

Uygulamanın ilk özelliği, fotoğraflarınızı paylaşmanız için ve bunları kimlerle paylaşacağınızı karar vermeniz için önerilerde bulunuyor. Özellik büyük ölçüde yüz tanımaya dayanıyor. Google belli bir kişinin fotoğraflarını belirli bir E-Posta adresiyle düzenli olarak paylaştığınızı fark ederse, o kişilere yeni fotoğraflar göndermenizi önerir. Fotoğrafların paylaşım sekmesi, sizinle paylaşılan tüm fotoğrafların ve albümlerin bir özet akışını da görüntüleyecektir. Bu nedenle, paylaşılan fotoğraflar biraz daha kolay görünecektir.

Aslında bu güncelleme ile eklenen en iyi paylaşım özelliği; otomatik paylaşım. Özellik isteğe bağlıdır, ancak bunu isteyenler Google Fotoğraflar‘ın fotoğraflarının bir kısmını veya tamamını bir başka kişiyle otomatik olarak paylaşmasını sağlayacaktır. Örneğin bu özelliği kullanan bir ebeveyn, eşiyle ve çocuklarıyla çekilen herhangi bir resmi otomatik olarak gönderebilir. Google’ın yüz tanıma özelliği oldukça iyi fakat kusursuz değil. Bu nedenle bazı fotoğraflar yanlışlıkla gönderilebilir. Yine de kullanışlı görünüyor. Google yeni özelliklerin bu hafta yayınlanacağını söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu