İnternet Dünyası

Google Haberler, Yepyeni Bir Görünüm Kazandı!

Google bugün News‘e yepyeni bir görünüm kazandırdı. Yeni tasarım; modern, karışıklık yaratmayan ve onlarca haber içeriğinde en önemli olanı vurgulayan bir yapıdadır.

Google yetkilileri; “Google haberleri daha erişilebilir hale getirmek ve gezinmeyi kolaylaştırmak için; gerçekler, çeşitli perspektifler ve kullanıcılar için daha fazla kontrol noktasında yenilenmiş bir odaklanma ile masaüstü web sitesini yeniden tasarladık.” dedi.

Haber akışında gezinirken kolayca taranabilir içerik bulacaksınız. Google’ın Hikaye kartı biçimi, kullanıcılara haber kaynağı, başlık ve yayınlama zamanı gibi temel bilgi parçalarını hızla belirleyebiliyor. Hikaye kartları ayrıca, kullanıcıların hikayeyi çevreleyen farklı perspektiflere bakmasına olanak tanır ve okuyucuyu konunun daha bilgilendirici bir şekilde kavrayabilmesi için teşvik eder.

Ve sayfanın üst kısmına bakarsanız; “Başlıklar”, “Yerel” ve “Sizin İçin” bölümlerinden oluşan bir gezinme çubuğu görürsünüz. Yerel; yakınınızda olup biten haberlerin listelendiği bölümdür. “Sizin İçin” ise ilgi alanınıza göre haber akışını kişiselleştiren bir özelliktir.

Yeniden tasarımın bir parçası olarak şirket ayrıca, Google Haberler‘in masaüstü sürümünün sağ tarafına bir gerçek kontrol çubuğu ekliyor. Böylece kullanıcılar, PolitFact ve Snopes gibi partizanlardaki sitelerden günlük güncellemeler alabiliyor. Bu değişikliklerin hepsi çoğunlukla masaüstü sürümü üzerinde yoğunlaşıyor. Ancak bazı ögeler, kart tabanlı arabirim de dahil olmak üzere servisin mobil versiyonunda kullanılmaya başlandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu