İnternet Dünyası

Google Dokümanlar Yeni Özellikleriyle Çok Daha Kullanışlı!

Google, Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar‘ın son sürümünde daha hızlı bir şekilde çalışmaya odaklanıyor. Google, dahili eklentileri içeren şablonları biçimlendirme ve üretkenlik uygulamalarından akıllı kurumsal bilgi aramasıyla bir dizi yeni sürüm denetimi iyileştirmesi geliştirdi.

Google; “iş akışlarınız için araçları özelleştirmek ve takımların ihtiyaç duyduklarında bilgileri bulmalarına yardımcı olmak için “sürüm denetimi” konusunda daha iyi yardım için yeni güncellemeler sunuyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Dokümanlarda yapılan bu yeni güncelleme ile ekibinizin değişikliklerini kolayca takip edebilirsiniz ve ekibiniz şunları yapabilir;

  • Bir Dokümanın, E-Tablonun veya Slayt’ın adlarını yazın. Belgenizin sürümlerine özel adlar atayabilme, ekibinizin ilerleme kaydını tutmak için mükemmel bir yoldur. Ekibinizin değişikliklerini web üzerinde “Sürüm geçmişi” (eski adıyla “Düzeltme geçmişi” olarak bilinir) altında tek bir yerden düzenleyebilir ve takip edebilirsiniz. Dosya > Sürüm Geçmişi > Geçerli Sürüme Ad Verin’i seçiniz. Hatta daha hızlı arama için Dokümanlar, E-Tablolar veya Slaytlar’daki “Yalnızca adlandırılmış sürümleri göster”i seçme seçeneği bulunmaktadır.
  • Dokümanınızın yorum veya önerilen düzenlemeler olmadan neye benzediğini görüntülemek için Dokümanlar’ın “önerilen sürümleri”ni önizleyin. Araçlar > Önerilen düzenlemeleri inceleyin > Önizlemenin tümünü kabul et veya önizlemenin hepsini reddet’i seçin.
  • Dokümanınızdaki bütün düzenlemeleri bir kerede kabul edin ya da reddedin. Böylece ekibinizin her bir noktalama işaretlerini ya da biçimlendirme güncellemesini gözden geçirmesi gerekmez. Araçlar > Önerilen düzenlemeleri inceleyin > Tümünü kabul et veya tümünü reddet’i seçin.
  • Android, iPhone veya iPad cihazınızdan Dokümandaki değişiklikleri önerebilirsiniz. Hareket halindeyken düzenleme önermek için Doküman ekranınızın sağ alt köşesindeki üç nokta menüsünü tıklayın. “Değişiklikleri öner” seçeneğini açın ve “öneri modu” yazmaya başlayın.
  • Dokümanlarda yer alan eklentiler sayesinde belgeleri karşılaştırabilir ve hızlı bir şekilde gözden geçirebilirsiniz.

Ayrıca ekipler, biçimlendirmeden zaman kazanmak için Dokümanlar ve E-Tablolar’da şablonlar kullanır. Aynı zamanda, geliştiriciler işlevselliği özelleştirmek için eklentiler geliştiriyor. Şirket, bu ikisini birleştirme kararı aldı. Bu kararla, dahili eklentileri ve kendi eklentilerinizi oluşturma imkanı ile yeni şablonlar sunuyor. Bu şablonlar, firmanızın iş akışına özel araçları özelleştirmenizi ve dağıtmanızı sağlar.

Bunlarla birlikte G Suite İş Çözümleri ve Enterprise müşterileri için Google Dokümanlar ve Slaytlar ile Keşfetme özelliği entegre olacak. Başlamak için Dokümanlar veya Slaytlar’da Keşfet sekmesini açın ve aradığınızı yazın. Bulut Arama, size en üst düzey dokümanlar ve sunular hazırlamanıza yardımcı olması için Gmail, Sürücü, Takvim, Siteler ve diğerlerini içeren G Suite uygulamalarınızdaki bilgilerinizden önemli ayrıntılar gösterecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu