Dijital Pazarlama

Google Ads’in artık otomatik yapabildiği 5 şey

Yapılan isim değişikliğiyle beraber akıllı reklamlar sayesinde özellikle kobilere yönelik büyük değişiklikler yapılacak. Yeni platformun neler yapabileceği biraz daha netleşmeye başladı. Google Ads ile artık aşağıdaki 5 şeyi otomatik olarak yapabiliyorsunuz.

Küçük işletmeler için akıllı kampanyalar

Adwords platformunun Ads’e dönüşmesiyle beraber Google küçük işletmeler için akıllı kampanyalar özelliğini duyurdu. Bu özellik varsayılan olarak geliyor ve küçük işletmeler kolaylıkla reklamlarını oluşturabiliyorlar. Google’a göre aldıkları sonuçlar da oldukça etkili. İşletme ilerleyen dönemlerde bir ajans veya uzman ile çalışmak isterse tabi ki daha derin çalışmalara girebiliyor.

Otomatik hedeflemeye dayalı olarak otomatik olarak teklifler oluşturuluyor ve bu sayede görünürlük ve yüksek tıklama oranı yakalanmaya çalışılıyor. Tabi bunların yanında hala konum ve dil gibi bazı ayarlar manuel yapılmak zorunda.

Google Ads’in artık otomatik yapabildiği 5 şey

Uygulama kampanyaları

Uygulama sahiplerinin daha fazla indirilmek ve uygulama içi dönüşümleri artırabilmek için kullanabildiği bu otomatik reklam modeli, aslında Google’ın en eski otomatik reklam modeli fakat yeni isimlendirmeyle beraber tekrar benzer bir model çıkarıldı. Bu modelde reklam verenlerin manuel olarak değiştirmesi, düzenlemesi gereken şeyler oldukça az. Bunlar harcanacak para, download başına maksimum ödemek istedikleri miktar, konum ve dil gibi seçenekler. Yani genelde kampanya başlatırken belirlenen şeyler.

Android ve iOS marketlerinde listelenirken kullanılan elementler otomatik olarak reklamda kullanılıyor ve bu sayede en yüksek verim alınmaya çalışılıyor. Ayrıca Google uygulama türüne göre bazı hareketli çalışmalar ve metin önerileri bile sunabiliyor.

Hedefi optimize edilmiş alışveriş kampanyaları

Google küçük işletmelerin reklam harcamalarını sonuna kadar destekliyor ve teşvik ediyor Otomatize edilmiş bu yeni reklam modeli ile artık direkt olarak alışveriş odaklı reklamlar da yapabilecek küçük işletmeler. Normalde alışveriş temelli reklamlar oldukça yoğun bir ilgi ister ve optimizasyonu yoğun bir şekilde yapılır.

Bu sistemi kullanan işletmeler otomatik olarak remarketing çalışmaları yapabiliyor ve bu remarketing çalışmalarında son 45 günde gerçekleşmiş en az 20 satıştan elde edilen veri kullanılıyor. Böylece yatırımın geri dönüşü en iyi olacak şekilde satış odaklı optimizasyon yapıyor Google. Ayrıca farklı kampanyalarda farklı miktarlar belirlenirse (ne kadar harcamak istediğinize dair) optimizasyonlar o hedeflere göre yapılıyor fakat bu miktarları manuel belirlemeniz gerekiyor.

Google Ads’in artık otomatik yapabildiği 5 şey

Dinamik arama ağı reklamları

Büyük site sahipleri veya çok fazla ürün çeşitliliği bulunan firmaların arama ağı reklamcılığı bazen sıkıntılı olabiliyor. Yapılan aramanın en doğru sayfaya yönlendirilmesi problemini çözebilmek için Google otomatize edilmiş dinamik arama ağı reklamlarını öneriyor. Bu sayede aramalar en doğru sayfalarla eşleştiriliyor.

Site yöneticileri hangi sayfalarının sonuçlarda çıkmasını veya çıkmamasını istediklerini belirleyebiliyor ve sonrasında en başarılı reklam sonuçlarının çıkması için Google gerekeni yapıyor. Üstelik alakalı bir arama sonucunda otomatik reklam metni ile Google süreci tamamlıyor. Dilerseniz tıklama başı maliyetleri de otomatize edebileceğiniz gibi manuel olarak da ilerleyebiliyorsunuz.

Sonuç olarak küçük işletmeler için oldukça başarılı sonuçlara ulaşılabilir bu otomatik reklam modelleri ile.

Siz de reklam modellerini veya işletmeniz ile alakalı tüm reklam alanlarını öğrenmek istiyorsanız bize yazabilirsiniz. 😊

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. hayatımızda ınternet artık cok onemlı bır rol oynuyor ınternetten reklamlarda kacınılmaz oluyor dolayısıyla

Başa dön tuşu