Web Tasarım ve Yazılım

Gmail Inbox’ta Akıllı Erteleme Özelliği

Gmail Inbox’ın kullanımı henüz çok yaygın olmasa da, Google  uygulamayı yaygınlaştırmak için geliştirmeye hızla devam ediyor. Inbox’a gelen e-postalar ileri bir tarihe ertelenebiliyordu Böylece kullanıcının ayarladığı tarih ve saatte yeniden e-posta bildirimi gelerek bir nevi hatırlatıcı görevi görüyor.

 

Geçen hafta yapılan düzenleme ile artık bir e-postayı ertelediğinizde, her zamanki zamanlama seçeneklerinin yanında bir de etkinlik zamanına ertele seçeneği görülüyor.

Bu ne anlama geliyor?

Örneğin 1 hafta sonrası için bir otelde rezervasyon yaptırdınız ve rezervasyon bilgileriniz e-posta olarak Gmail Inbox’a geldi. Eğer bu e-postayı ertelemek isterseniz, mesajdaki rezervasyon tarihi de zamanlama seçenekleri arasında yer alıyor. Bu özellik sizi tarih ayarlama zahmetinden kurtarıyor.

Etkinlik gününe erteleme özelliği şimdilik otel ve etkinlik rezervasyonu, uçak bileti, araba kiralama hizmetleri, Google takvim istekleri gibi bilgileri içeren e-postalarda çalışıyor.

 Gmail Inbox yavaş yavaş kişisel asistan olma yolunda ilerliyor. Bakalım ilerleyen dönemlerde ne özellikler kazanacak. Mesela; sabahları bizim için, en sevdiğimiz kahveden sipariş verse hoş olmaz mı?

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu