Sosyal Medya

WhatsApp Dijital Ödeme Uygulaması’nı Hindistan’da Başlatıyor!

WhatsApp tüm dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından birisidir ve 1 milyarı aşkın kullanıcıya sahiptir. Bu durumdan yararlanmaya karar veren WhatsApp, gelecek aylarda bir dijital ödeme uygulaması aktive edecek. Bu uygulamanın kullanımını ise ilk olarak Hindistan’da açacak. Şirket sözcüsünün Bloomberg‘e yaptığı açıklamaya göre; WhatsApp, Hindistan’ın dijital ticaret vizyonununa katkıda bulunmak istiyor. Tam olarak kullanıcılarına ne sunacağını açıkça belirtmiyor ama gerekli ve mantıklı bir hareket olduğunu söyleyebiliriz.

whatsapp

Facebook, 2014 yılında 22 milyar dolar ödeyerek WhatsApp’i satın aldığından bu yana uygulama, popüleritesini daha da arttırdı ve şu anda 1.2 milyar kullanıcıya ulaştı. Ancak bugüne kadar kullanıcı tabanında para kazanmanın bir yolunu bulamadı. Yıllık 1 Dolar istediği abone ücreti yüzünden 2016 yılında düşüş yaşadığı için de tamamen ücretsiz kullanılmaya başlanmıştı.

Hindistan şu anda mobil ödeme uygulamalarında bir patlama yaşıyor. Geçtiğimiz yıl, hükümet vergi kaçakçılığı ve taklitçilikle mücadele etmek için büyük banknot notalarını bozma planlarını açıklamıştı. Bu, paranın hala çok fazla olduğu bir ülkede notaların sıkışmasına ve daha sonrasında mobil ödeme uygulamalarına olan ilginin artmasına sebep olmuştu. Tüm bunların bilincinde olan WhatsApp de ülke ekonomisinde rol oynamak üzere, Hindistan’da bazı önlemlerle bu yeni uygulamasını kullanmaya başlayacak. Yani WhatsApp, bu ödeme hizmeti için doğru zamanı bulmuş oldu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu