Sosyal Medya

Linkedin’in Yeni Aracı: Web Site Demografisi

Linkedin, B2B pazarlamacıları içi, ideal kitlenizi bilmek, ROI’yi artırmak için kritik önem taşır. Ancak önemli olan, pazarlama bütçenizi boşa harcamamak için doğru insanlara doğru içeriği oluşturup oluşturmadığınızı anlamaktır. Pazarlamanızın doğru kitleye ulaşıp ulaşmadığını tahmin etmek zorunda kalmadığınızı düşünün. Bunun yerine, web sitenizi kimlerin ziyaret ettiğini görebilir ve daha etkili içerik ve kampanyaları oluşturabilirsiniz.

Linkedin tüm bunları yapabileceğiniz yeni aracını duyurdu. Website Demographics adı verilen bu araç, ücretsiz bir raporlama aracıdır. Hangi profesyonellerin web sitenize geldiğini görmenize, pazarlamanızı bu ziyaretçilere uyarlamanın ve kampanyalarınız için daha iyi hedefleme ve içerik geliştirmenin güçlü bir yolunu sunmanıza yardımcı oluyor.

linkedin gif

Website Demographics, üyenizin gizliliğine saygılı bir şekilde, şirketinizin web sitesi ziyaretçilerine bilgi sağlamak için LinkedIn’in 500 milyonun üstündeki üyelerinden gelen verileri kullanır. Linkedin Campaign Manager‘da kolay okunan bir arayüze sahip olan Website Demographics, web sitenizin kitlesini 8 ayrı profesyonel boyuta göre filtrelemenize olanak tanır. Bunlara aşağıdakiler dahildir;

  • İş Unvanı
  • Sektör
  • İş Kıdemi
  • Görev Tanımı
  • Şirket
  • Şirket Büyüklüğü
  • Lokasyon
  • Ülke

Ayrıca, Web Site Demografisi, son pazarlama kampanyasının istenen kitle segmentlerinden gelen trafiği artırıp artırmadığını anlamak için tarih aralığına filtre uygulamanızı sağlar. Dahası, web sitenize yeni potansiyel müşteriler ekleyip eklemediğinizi görebilirsiniz. Bu bilgilerle, bu kitleye daha iyi bir şekilde tepki verecek şekilde tasarlanmış yeni pazarlama içeriği hazırlayabilirsiniz.

Örneğin; bir Bilişim Teknolojileri işi için pazarlama yaptığınızı ve geleneksel olarak teknoloji uzmanlarını hedef aldınız diyelim. Web Sitesi Demografi kontrol paneline baktığınızda, sağlık uzmanlarının tahmin ettiğinizden daha fazla ürün sayfasını ziyaret ettiğini keşfediyorsunuz. Bu bilgiye ulaşınca, pazarlama stratejinizi yeni keşfedilen kitleyi hedef alacak biçimde değiştirebilirsiniz.

Cornerstone OnDemand Dijital Strateji Başkanı Bhanu Chawla; “Website Demographics, uluslararası web sitelerinin farklı bölümleri hakkında bize gerçekten yararlı bilgiler sunuyor. Web pazarlama stratejimizle doğru kitleye ulaşıp ulaşmadığımızı ve ayrıca tüm müşteri yaşam döngüsü boyunca web kitleniz hakkında netlik sağlayıp sağlamadığımızı açıkça anlamamıza yardımcı oluyor.” dedi.

Linkedin Web Site Demografisi, işinizi büyütmek için daha bilinçli pazarlama kararları vermenize yardımcı olan önemli bir araçtır. Kampanyalar öncesi, esnasında ya da sonrasında fikir edinebilme olanağı ile stratejinizi geliştirebilir ve daha akıllı pazarlama kararları verebilirsiniz.

Website Demographics önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu