Sosyal Medya

Facebook, Messenger’ın Yeni Özelliğini Duyurdu!

Facebook Messenger Anlık Oyunlar artık herkes tarafından kullanılabilir. Facebook artık herkese mesajlaşma arayüzü içerisinde anlık oyun oynamalarına izin verecek. Oyunlar HTML-5 temellidir ve indirilmesi gerekmez. Tıklayın ve oyun oynamaya başlayın.

Özellik, Pac-Man ve 8 Ball Pool gibi oldukça havalı oyunları içeren bir grup ile kullanılmaya başlıyor. Dahası, Anlık Oyunlar; turn-by-turn oyun desteği sunuyor; yani tek oyunculu oyunlar yerine arkadaşlarınızla da oyun oynayabileceksiniz. Özellik, en çok istenen özellikler listesinde en üstteydi ve şirket nihayet bunu yayınlamaya karar verdi. Ayrıca, geliştiriciler şimdi kullanıcılarıyla gerçek zamanlı olarak etkileşime giren botlar yapabilir ve onlara belirli bir oyun hakkında bilgi verebilir.

Bu özelliğin kullanımı ile ilgili olarak; konuşmanızın diğer ucundaki kişilerin size cevap vermesini beklerken bazı oyunlar oynayabilirsiniz. Oyunlar, yalnızca son 90 gün içinde 1.5 Milyar kez oynandı. Para kazanma söz konusu olduğunda, bu noktada herhangi bir para akışı gerçekleşmiyor. Bu, bu noktada ne reklam, ne de oyun içi satın alma işlemleri yapılmadığı için geçerlidir. Bununla birlikte, bunun zaman içinde takip edilmesini ve Facebook‘a başka bir gelir akışı sağlanmasını görebiliriz.

Şirket oyunları da iki katına çıkardı. Örneğin, Oyun Odaları’nı elinde tutuyorsun ve sonra oyunun gerçek dünya nesneleri ile karışmasını sağlayan en son kamera efektleri platformuna sahip oluyorsun. Sohbet sırasında yapılan oyunların tanıtımıyla Facebook, kitlenin birbiriyle bağlanmasını sağlıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu