Sosyal Medya

Facebook, Hikayeler Özelliğini Teşvik Etmeye Çalışıyor!

Geçtiğimiz hafta kullanıma açılan Facebook Hikayeler, haber kaynağının üst kısmında bulunan, 24 saatlik resim ve videolardan oluşuyor. Fakat görünüşe göre insanlar Facebook Hikayeler özelliğini kullanmak için pek hevesli değiller. Bu yüzden Facebook, bu yeni özelliği teşvik edecek birkaç yeni özellik ekledi.

Eğer hiçbir arkadaşınız hikaye eklemiyorsa haber kaynağının üstü bomboş gözüküyordu. Gelen yeni özellik ile oradaki boş alan kaldırılmış oldu. Bu özellikte Facebook, arkadaşlarınızın daha önce hikaye eklemiş olup olmadığına bakmıyor ve Facebook’ta sık bağlantı kurduğunuz arkadaşlarınızın profil resimlerinin soluk bir halde görünmesini sağlıyor.

facebook

 

Gri renkli portrelere tıklandığında “Yakınlarda Hikayesine Hiç Ekleme Yapmadı” uyarısı karşımıza geliyor. Zaten pek çok Facebook kullanıcısı böyle bir özelliğin olduğundan dahi haberdar olmayabilir. Bu yüzden hem farkedilmesi hem de hikaye eklemenin teşvik edilmesi için Facebook böyle bir yola başvurdu. Henüz test aşamasındaki kullanıcıların görebildiği “Hayalet” portrelerin, herkes tarafından ne zaman görüleceği ise belirsiz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu