Sosyal Medya

Etkili Bir Linkedin Profili İçin İpuçları

Linkedin iş hayatındaki profesyonellerin ya da iş hayatına atılmak üzere olan öğrencilerin kullandığı dijital mecralardan birisi. Diğerlerinden en büyük farkı ise kurumsal olması. Linkedin kullanıcılarının üye sayısının giderek artması ile beraber “Burası Facebook değil!”şeklinde yakınmaları ise aynı şekilde artmış durumda. Peki Linkedin kullanırken sıklıkla yapılan yanlışlar neler?

Yazım hatalarından kaçının.

Profilinizde yer alan metinleri kontrol edin. Gözünüzden kaçan yazım hatalarını düzeltmeniz profesyonel bir Linkedin profili oluşturmanız için en önemli noktalardan birisi. Linkedin’de yazım denetleyicisi bulunmuyor. Bu yüzden yazılarınızı gözden geçirmenizde fayda var.

Profil Fotoğrafı Ekleyin

Linkedin’de profil fotoğrafı eklemeyi ihmal etmeyin. Araştırmalar profil fotoğrafı bulunan kullanıcı profillerinin Linkedin’de daha çok ziyaret edildiğini gösteriyor.

Linkedin, profil fotoğrafı bulunan hesapların 14 kat daha fazla görüntülendiğini belirtiyor.

Profil fotoğrafı eklerken Linkedin’in yapısına uygun bir fotoğraf seçin. Facebook ya da Instagram ile karıştırmayın. Facebook’un kişisel,  Linkedin’in ise profesyonel bir fotoğrafa ihtiyacı var. Facebook’tan söz etmişken, Linkedin profilinizde Facebook hesabınızın url’sine yer vermeyin. İki mecrayı ayrı tutmak her zaman daha yararlı olacaktır.

Arka Plan Fotoğrafı Ekleyin.

Linkedin ,background’unuza fotoğraf ekleme imkanını kullanıcılara sunuyor.  Bu fotoğrafları seçerken çalıştığınız sektörü anlatan ya da markanızla özdeşleşen fotoğrafları tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz görselin boyutlarına dikkat edin ve boyutları uymadığı için görselin düşük kalitede piksel piksel bir görünüme sahip olmasını engelleyin.

Profil Başlığınızda Açıklayıcı Olun

Profilinizin detaylarından önce ünvanınızda açıklayıcı olmalısınız. Örneğin Ege Üniversitesi Öğrenci demek yerine hangi fakülte ve bölümde olduğunuzun bilgilerini eksiksiz olarak paylaşmalısınız. Yeni Mezun demek yerine hangi alanda eğitim gördüğünüzü veya iş tekliflerine açık derken istediğiniz alanı belirtmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Url’nizi oluşturun.

Linkedin profil resminizin altında yer alan link sizin Linkedin urlnizi göstermektedir. Linkin yanındaki ayarlar ikonuna tıklayarak kendi özel urlnizi oluşturun. Ad- soyad kombinasyonlarınız arasından kullanılabilir olanı seçin ve url’niz hazır!

Paylaşım içeriklerinize dikkat edin. 

2430cf1e-8207-49b6-8314-9dcf8d9c06d5-large

Paylaştığınız içerikler Linkedin’in diline uymuyorsa bağlantılarınız tarafından garip bulunacaktır. Kendi kişisel konularınız, güldükleriniz ve kızdıklarınızı daha kişisel bir alana sahip olduğunuz hesaplarınızdan paylaşmanız daha sağlıklı olacaktır.

Paylaşımlarla ilgili bir diğer konu ise like sınırlarını zorlamayın! Like sınırlarını zorlamaktan kast ettiğim paylaştığınız bir gönderinin daha yüksek bir beğeniye sahip olması için etkileşimin düştüğünü hissettiğiniz anda kendi gönderilerinizi beğenerek bağlantılarınızın ana sayfasına düşürmeyin ve bunu defalarca tekrarlamaktan vazgeçin.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu