Teknoloji

Dünyayı 3 metre karelik alanlara bölen adres bulma yöntemi: What3Words

Teknoloji gelişim gösterdikçe konum servislerinin de gelişimi hız kazanmaya devam ediyor. Birbirinden farklı konum servisi özellikle şehir merkezlerinde oldukça yüksek bir doğruluk oranıyla harita üzerinde ulaşmak istediğimiz yeri bulmamıza olanak tanıyor.

What3Words adındaki İngiliz girişim, konum servislerine yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Dünyayı 3 metre karelik alanlara bölen bu girişim, her bir kareye 3 kelimeden oluşan isimler vermiş ve böylelikle konumunuzu sadece bu 3 kelimeyle paylaşabiliyorsunuz.

Sadece 3 kelimeden oluşan adresinizin bulunmama ihtimali yok denecek kadar az diyebiliriz.

Sağladığı API ile özellikle e-ticaret şirketleri için de büyük bir kolaylık sağlayabilecek olan bu girişim uzun ve karmaşık adres girişlerinden, yönlendirici tariflerden kurtulmamızı sağlayabilir. Hem kullanıcılar hem de kargo sistemleri bu altyapı ile çok daha rahat konum tespiti yapabilirler.

Bu uygulamanın kargo firmaları için faydası bir yana otonom araçlar ve drone teslimatlar için de önemi oldukça büyük. Bir drone ile yapacağınız teslimatı bu uygulama sayesinde dünyanın herhangi bir noktasına neredeyse kusursuz teslim edebilirsiniz. Aynı zamanda otonom bir taksi de sizi istediğiniz noktadan alıp tam olarak istediğiniz noktaya ulaştırabilir.

Adresi olmayan yerlerin bile bu servis sayesinde net bir adrese sahip olduğunu belirten What3Words CCO’su Clare Jones, bugüne kadar Mercedes-Benz, Sony, Intel ve Deutsche Bank gibi şirketlerin kendilerine yatırım yaptıklarını belirtiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu