İnternet Dünyası

C Kuşağıyla Tanışın

Siz hala Y kuşağında mı kaldınız? Daha düne kadar Y kuşağının davranışları hakkında konuşulurken nereden de çıktı bu C kuşağı?

Aslında C kuşağı kavramını yeni duymuyoruz fakat  her geçen gün daha da çok duyuyoruz.

O zaman başlayalım anlatmaya!

Öncelikle C kuşağı ismini consumer – content – communication – connected isimlerinden alıyor.  C kuşağının daha önce kuşakları ayırmak için kullandığımız doğum yılı/yaş gibi bir ayrımı bulunmadığını belirtelim. Her yaş C kuşağına dahil olabilir. C kuşağı yaratıcı, bağlanmaya ve topluluk içinde yer almaya istekli, internet ile oldukça ilgili kişilerden oluşuyor. Özellikle genç neslin internet ile iç içe olması, Y kuşağının %80 gibi ciddi bir oranının C kuşağına dahil olmasına sebep oluyor.

C kuşağını biraz da rakamlar ile inceleyelim.

  • C kuşağının %67’si kendi fotoğraf ve videolarını sosyal ağlarında paylaşıyor.
  • C kuşağı trendleri takip ediyor ve gelecekte nelerin popüler olacağınında söz sahibi.
  • C kuşağı için karar verme bir takım çalışması.  %85’i satın alma tercihlerini gerçekleştirirken, akranlarının tercihlerini izliyor ve etkileniyor.
  • Sosyal medyayı oldukça sıkı takip ediyorlar.  C kuşağının %65’i sosyal medya profillerini günlük olarak güncelliyor.
  • C kuşağının yine %91 gibi çok ciddi bir oranı telefonuyla birlikte yaşıyor ve telefonları yanında uyuyor.
  • Youtube’a oldukça ilgi gösteren kuşak, Youtube videolarını tam ekran izliyor. Bu aslında bu kuşağa hitap etmek isteyen markaların geleneksel reklamlara oldukça büyük bütçeler ayırmak yerine Youtube Adwords’e yönelmeleri için oldukça iyi bir veri.  Aynı zamanda Youtube’a akıllı telefonlarından bağlanma oranı  %80.
  • C kuşağı ilgi alanları hakkında konuşmaya önem veriyor ve %39’u eğer kendi ilgi alanlarına ilgiliyse reklamlardan rahatsız olmuyor.

Her geçen gün sosyal medya kullanıcılarının daha da arttığını düşünürsek C kuşağı yeni kişileri de bünyesine alarak  büyümeye devam edecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu