Teknoloji

Apple Özel Etkinliği’nde Duyurulan Her Şey

Apple, dün gerçekleşen Apple Özel Etkinliği‘nde birçok yeni ürün tanıttı. İlk kez Steve Job’s Theater’da gerçekleşen etkinliğin açılışını Apple CEO’su Tim Cook yaptı. İşte Apple Özel Etkinliği’nde duyurulan her şey;

Apple Watch

Watch, Cook’a göre bir önceki yıla oranla % 50 büyüme kaydetti. Şu anda Rolex gibi sektörün öncülerini dahi geçerek dünyadaki bir numaralı saat haline geldi. Kalp atışı hızı izleyicisi de aynı iddiaya sahip.

Apple Kalp Çalışması kapsamında, Apple’ın tüm Watch 3 serilerinde kalp monitörü ile ilgili üç güncelleme mevcut. Birincisi, artık saatinizin yüzeyinde kalp atış hızını görebileceğiniz, kalp atış hızı uygulamasının geliştirilmesidir. İkinci özellik, aktif olmayan kişilere kalp atış hızının yükseldiğini belirten bildirimlerin gönderilmesidir. Ve nihayet Watch Series 3, kalp ritmini izleyerek, ritim bozukluğunun ve özellikle felç nedenlerinden biri olan atrial fibrilasyonunun erken tespitini sağlar.

Belki de en büyük özelliği; dahili hücresel. Bu, beklenen bir gelişmeydi ancak bu yıl göreceğimizden emin değildik. Daha da iyisi, ikinci bir telefon numarası gerektirmiyor.

Bir başka yeni gelişme, Apple Watch’ta konuşabilen Siri. Gelecekte iPhone’unuzu kullanmadan Apple Watch’dan arama yapabileceksiniz. Ve tüm bu yeni özelliklerle Series 3 önceki cihazlarla aynı boyuttadır. Ayrıca yeni bantlar ve özel yeni renkler de sunuldu. Fiyatlar ise şöyle; Series 1 249 Dolar, Series 2 329 Dolar ve Series 3 399 Dolar. Apple Watch 15 Eylül ön sipariş olmak üzere 22 Eylül’de satışa sunulacak.

Apple TV 4K

Apple’ın yeni akış kutusu, ışıltılı 4K HDR içeriği için performansı optimize etmek adına tasarlanmış bir avuç yükseltmeye sahiptir. iPad Pro’ya güç veren, A10X füzyon çipi ile başlar. Buradan, 2x CPU performansı, 4x GPU performansı ve önyükleme yapmak için yeni bir tvOS versiyonu görürsünüz. Şimdi HDR’li 4K TV’de, iTunes’da 20th Century Fox, Lionsgate, Paramount ve daha pek çok şey mevcuttur. Ve şimdilik 4K filmler HD ile aynı fiyata sahip olacaklar. Kısa bir süre önce bir HD film satın aldıysanız, Apple satın alımınızı 4K sürümüne ücretsiz güncelleyecektir. Canlı sporlar, Fotoğraflar ve HomeKit ile daha sıkı entegrasyon ve App Store’da binlerce oyun ve uygulama deneyimini bir araya getiriyor. 32 GB Apple TV 4K 179 Dolar, 64 GB Apple TV 4K 199 Dolar.

iPhone 8 ve 8 Plus

iPhone 8‘de üç renk seçeneği yer alacak: uzay grisi, gümüş ve altın kaplama. Bunların her biri, kir ve su direnci için mikroskobik olarak % 50 daha derin bir güçlendirme tabakasına sahipler. Apple en yeni iPhone’u 64 bitlik performansa sahip, 6 çekirdekli bir CPU olan A11 Bionic yongadan oluşuyor. Ayrıca daha iyi oyun, özellikle de 3D ve VR oyunları da içeren macOS High Sierra’daki Metal 2’ye geçişten yararlanacak 3 çekirdekli bir GPU’ya sahiptir.

Çoğumuz için, akıllı telefon kamerası günlük hayatımızın bir uzantısı olmuştur ancak her yeni sürüm ile daha iyi hale gelmiş görünüyor. Bu noktada Apple’ın yeni amiral gemisi de bizleri şaşırtmadı. Daha iyi renk doygunluğu ve daha yüksek dinamik renk aralığı ile daha derin pikseller sağlayan gelişmiş renkli filtreli 12 megapiksellik yeni bir sensör mevcut. Birtakım yeni yazılım araçları, stüdyo veya doğal ışık gibi ışık efektleri ekleyerek Portre Modunu geliştirir ve daha iyi bokeh etkileri sunar. Video, 4K’da 240 kare / saniye hızında çekim yapmanıza olanak tanıyan bir güncelleme de alıyor.

Yeni bir jiroskop, ivmeölçer ve fabrika ayarı, AR’ı iPhone’a büyük bir yol kat ediyor. ARKit ile sıkı entegrasyon ve grafikleri 60 kare / saniye hızında veren yeni bir GPU, Apple’ın önizleme modellerinde AR özelliklerinden yoksun olması için bir nimettir. Bu AR fırsatlarından bazıları bu ayın sonunda App Store’da olacak.

Kablosuz şarj, bir başka özelliktir. Her iki iPhone 8 modelinde de kablosuz Qi şarjı kullanılıyor. Bunun, tescilli bir kablosuz şarj cihazı gibi sıkı koşullarla geleceğinden korkuyorduk ancak ancak Apple, Mophie gibi büyük aksesuar üreticileriyle ortaklık kurduğunu açıkladı; bu da işlemde bir miktar nakit tasarrufu sağlayacağımız anlamına geliyor.

Her iki yeni iPhone’un 64 GB ve 128 GB sürümleri bulunmaktadır. iPhone 8 699 Dolar, iPhone 8 Plus 799 Dolar‘dır. Her ikisi de 15 Eylül’de ön siparişe açılacak ve 22 Eylül’de satışa sunulacak.

iPhone X

Apple Özel Etkinliği’nde üçüncü telefon olan iPhone X‘i tanıttı. Tim Cook’un dediği gibi “orijinal iPhone’dan bu yana atılan en büyük atılım.”

Hem suya, hem de tozlara dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır ve gri ve gümüş rengi alana sahiptir. iPhone X’de ayrıca yeni Süper Retina Ekran bulunuyor. 2436 x 1125 çözünürlük ile 5.8 inç ve bir iPhone’daki en yüksek piksel yoğunluğu olan 458 ppi. OLED ekranının kontrastı büyük, ince ve amiral gemisi cihazlarındaki en iyi çözünürlüğü sunuyor.

iPhone X‘in artık bir Home düğmesi bulunmadığından iPhone’u açmak için kullanacağınız yeni bir özellik var. Siri’ye gelince sağ tarafta bulunan düğmeyle ya da “Hey Siri” diyerek onu kullanabilirsiniz. Peki ya parmak izi sensörü? Artık buna ihtiyacınız yok. Cihazınızın kilidini açmak için tek yapmanız gereken ekrana bakmaz, FaceID parmak izi gerektirmez. iPhone’unuza her baktığınızda yüzü öne bakan birçok sensör yüzünüzü tarar ve gerçek zamanlı olarak bir matematiksel model oluşturur.

Bu özellik oldukça gelişmiştir ve sektördeki tüm dengeleri değiştirebilir. İster bir şapka veya gözlük takın ya da sakallarınızı uzatın farketmeksizin hem gece hem de gündüz çalışır. Parmak izi sensörü ile Apple, benzer bir parmak izine sahip birinin cihazınızın kilidini 50.000’de 1 ihtimalle açabileceğini söylemişti. FaceID ile bu oran milyonda bir. Mint, OnePassword ve eTrade gibi parmak izi ile çalışan uygulamalar, Face ID ile de çalışacak.

iPhone X iki boyutta geliyor: 64 Gb ve 256 GB. 27 Ekim’de ön siparişe çıkacak ve 3 Kasım’da satışa sunulacak olan iPhone X’in fiyatı ise 999 Dolar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu