Sosyal Medya

Twitter, 7/24 Video Akışına Başlayacak

Twitter, bu haftanın birinci çeyrek kazanç çağrısının öncesinde, insanların konuştuğu şeyleri ayarlamalarını kolaylaştıran canlı video akışı platformunu kesintisiz olarak yayınlamayı planladığını BuzzFeed News‘e söyledi.

‘Ortam video’ programlamasının başlatılması için belirlenmiş bir zaman çizelgesi henüz mevcut değil. Twitter COO ve CFO Anthony Noto, BuzzFeed‘e şunları söyledi; “Twitter’da kesinlikle 7/24 video içeriğe sahip olacağız. Hedefimiz, güvenilir bir yer olması ve neler olup bittiğini görmek istediğinizde Twitter’a girmeyi düşünüyor olmanız.”

Geçen Eylül’de NFL oyunları yayınlamaya başlayan ve 3.5 milyon izleyiciyi toplayan şirket için ilginç ama şaşırtıcı bir gelişme değil. Her zaman açık olan videonun ardında yatan fikir, Twitter‘a 15 ve 30 saniyelik değer kaybedilmemiş video reklamları satmak için çok daha fazla şans verecek olmasıdır. Bu projenin başlamasıyla birlikte şirket, platformun daha etkin bir şekilde para kazanmasına yardımcı olacaktır. İçerik akışında geniş bir kitleyi destekleyebildiğini kanıtlayan teknoloji altyapısından da iyi bir şekilde yararlanılmasını sağlayacaktır.

Bu amaçla, Twitter, UFC dahil olmak üzere daha fazla spor içeriği barındırmayı düşünüyor ve The Rally gibi spor vurgularına dikkat çekiyor. Twitter‘ın 7/24 planlarının şu an yalnızca ABD tabanlı içeriğe odaklandığı görülüyor. Programın İngiltere, Kanada, Avustralya, Brezilya ve Almanya da dahil olmak üzere geniş kitleleri kapsayan diğer ülkelerdeki kullanıcıları da kapsayacak şekilde genişletip genişletmeyeceği ise henüz belli değil.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu