Trend Raporu

egegen Trend Raporu: 24 Temmuz – 14 Ağustos 2017

Dijital dünyadaki son gelişmeleri, sosyal medya mecralarındaki yenilikleri, dijital reklamcılığın etkileyici örneklerini ve bizden de haberleri bulabileceğiniz egegen Trend Raporu ilk sayısıyla karşınızdayız. Keyifli okumalar dileriz!


Facebook Stories

Geçtiğimiz aylarda Facebook’un getirmiş olduğu hikaye özelliği sadece arkadaşlarla ve onların alt kümeleriyle paylaşılabiliyordu. Facebook’un getirdiği yeni «Herkese Açık» özelliği ile artık hikayeler herkes tarafından görülebiliyor.

Bu özelliği kullanmak için ana ekranda yer alan Hikaye ekle butonuna bastıktan sonra sağ üstteki üç noktadan oluşan “daha fazla” butonuna basarak Hikaye ayarları herkese açık şekilde düzenlenebiliyor. Facebook’un getirdiği bu yeni özellik ile hikayelerin daha fazla öne çıkarılması sağlanıyor.


Snapchat’ten Facebook Taklidi

Facebook’un Snapchat’in birçok özelliğini uzun zamandır taklit ettiğini görmekteyiz. Bu defa Snapchat Facebook’un en güçlü özelliklerinden birini kopyaladı. Bu özellik, Snapchat’in reklam panelinde gelişmiş mod olarak adlandırdığımız reklam hedeflemesi ve yayınlanmasına olanak sağlayan bir mod.

Büyük reklam ajansları ve markaların reklam kampanyalarını etkin bir şekilde hedefleyebildiği bu mod, Google ve Facebook’tan sonra dijital pazarlama piyasasında Snapchat’in de sahaya çıkmaya hazırlandığını gösteriyor.


Hub

Farklı sektörden birçok şirkete rakip olan Amazon, büyümeye devam ediyor. Şimdi de Hub adını verdiği bir teslimat sistemini hayata geçiriyor. Bu sistem ile müşteriler belirli noktalarda yer alan kargo kutularından siparişlerini teslim alabiliyorlar.

Teslimatın yapılması sadece bir teslimat kodunun girilmesiyle sağlanabiliyor. Günün her saati kullanılabileceği için diğer kargo şirketlerinden daha avantajlı bir noktada olan Hub ile self-servis teslimat yapmak artık mümkün!


Twitter Spor Kanalı

Twitter bu sonbaharda yeni spor sosyal medya platformu Stadium’u piyasaya süreceğini duyurdu. Bu platformun nasıl içerikler barındıracağı şu anda belli değil. Twitter bu yeniliği kullanıcı miktarında artış sağlamak için yeni bir girişim olarak geliştiriyor.


Bitcoin 3 Milyar Doları Aştı

Bitcoin, 1 Ağustos’tan itibaren değerinin 3 bin doları geçeceği yönündeki duyumları doğruladı ve yeni bir rekora imza attı.

Para piyasasında şu anda bitcoinin değeri 3 bin doları geçmiş durumda. Bu da bitcoinin değerinin son bir ayda 485 dolardan daha fazla yükseldiği anlamına geliyor. Bitcoinin yaşadığı bu yükselişle birlikte yatırımcıların uzun bir süre daha tercihi olacak gibi görünüyor.


Türkiye, Instagram Hikayeler’inde 4’üncü

Instagram, «story» özelliğiyle kısa bir sürede Snapchat’i arkasında bırakmıştı. 1. yılında elindeki verilerin istatistiklerini yayınlayan Instagram’ın elindeki istatistiklere göre Türkiye, Instagram’ın story özellliğini en çok kullanan 4. ülke konumunda.


Sosyal Medya Kullanıcı Sayısı 3 Milyarı Aştı

We Are Social ve Hootsuite‘in yayınladığı yeni rapora göre sosyal medya platformlarını kullanan kişi sayısı 3 milyarı aştı. Yapılan araştırmaya göre sosyal medyayı aktif olarak kullanan kişi sayısı geçtiğimiz çeyrek boyunca her gün 1 milyon arttı.

Dünya nüfusunun 7 milyar civarında olduğu düşünüldüğünde gelinen 3 milyarlık sınır oldukça dikkat çekici olarak görünüyor. Akıllı telefonların her geçen gün artışıyla birlikte sosyal medya kullanımının da paralel olarak arttığı görülmekte.

Raporun tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://bit.ly/2ugXQjB


Facebook Hikayeler Masaüstüne Geliyor

Facebook bünyesine getirdiği hikayeler özelliğinin pek tutmamasından dolayı şimdi de hikayeler özelliğini masaüstü kullanımına açıyor. Şimdilik test aşamasında olan bu yenilik mobil varyasyonu ile tamamen aynı özelliklere sahip olacak.


Fact – Checker

Facebook, bilgi kirliliğini önlemek amacıyla doğruluğu teyit edilmemiş içeriklere karşı geçtiğimiz aylarda test etmeye başladığı FactChecker uygulamasını hayata geçirdi.

3 Ağustos itibariyle ABD, Almanya, Fransa ve Hollanda’da aktif bir şekilde hayata geçirilen bu uygulama ilk olarak bu ülkelerde faaliyete geçecek. FactChecker ile haber kaynağına düşen içeriklerin kaynaklarının doğruluğunun teyit edilip edilmediği görülebilecek.


Harbi Lezzet Reklam Filmi

Son günlerde internette tıklanma rekorları kıran Aydınlı tost büfesi Harbi Lezzet’in reklam filmi, süper karışık bazlamalı tost yemek için verdiği mücadeleyi anlatıyor.

Aydın’da bulunan Harbi Lezzet isimli bir büfenin Facebook hesabından yayınladığı reklam filmi oldukça ilgi gördü. Markanın tabiriyleTürkiye’nin ilk profesyonel tost reklam filmi


Spot

Paranormal Activity film serisiyle ün salan korku filmi yönetmeni Oren Peli, Spot adında yeni bir mobil uygulama girişiminde bulundu. Spot ile ücretsiz bir şekilde etkinlik oluşturabiliyor ve yakınınızdaki etkinliklere de katılabiliyorsunuz.

Bu sosyal etkinlik uygulaması Android ve iOS için uyumlu ve şu anda kullanıma açık durumda. Spot uygulaması ile cinsiyet, yaş ve tarih gibi kategorilere göre etkinliklerinin hedef kitlesini belirlemeniz mümkün.


Kinetix Virali

Kinetix, Youtube’un popüler challenge’larından biri olan Race the Tube akımına katıldı. Milli Atlet Berkay Çalık’ın Karaköy-Sultanahmet arasında 4 istasyon boyunca koşarak tramvayı yakalamaya çalıştığı bir video çekti.

Karaköy’de indiği tramvayı Sultanahmet durağında tekrar yakalamayı başaran Berkay Çalık’ın bu videosu sosyal medyada viral oldu. Kinetix’in #HareketliYaşa iletişimi kapsamında çekilen ve bir buçuk milyondan fazla izlenen video; CNN Türk, Milliyet ve NTV gibi ana akım medyada da haber oldu.


Google’ın Görsel Aramasında Yeni Özellikler

Google, görsel aramalarda yeni bir özellik ile karşımıza çıkıyor. Bu yeni özellikle beraber görsellerle ilgili daha ayrıntılı bilgiler sunacak olan Google, karşımıza görsellerin kategorisine uygun bir şekilde sonuçlar çıkaracak.

Örneğin; bir yemek görseli arandığında o yemekle ilgili tarifler veya ürün satışı gerçekleştirilebiliyorsa kullanıcıyı satışa yönlendirecek.


Volkswagen’in Yeni Araç Tanıtımı

https://youtu.be/bNI6bcQ9qyw

Volkswagen, yeni çıkardığı modeli Arteon’un tanıtımında görme engelli ünlü fotoğrafçı Pete Eckert’i kullandı. Eckert, gözleri görmeden nasıl fotoğraf çekebildiğini ve arabanın kıvrımlarının fotoğraf çekimine uygun olduğunu anlatıyor. Çekim süresince arabanın tüm detaylarını tek tek ışıklandıran Eckert, “sanatım görme engelliler ile engelli olmayanlar arasında bir köprü kuruyor” diyor.


Facebook Haber Kaynağında Değişiklik

Facebook mobil haber içeriklerine yönelik algoritmasında değişikliğe gideceğini açıkladı. Bu değişikliğe göre, mobil uygulaması yavaş yüklenen haber siteleri artık Facebook’ta daha az kişiye ulaşacak. Bu yenilik web sitesi yavaş yüklenen yayıncıları oldukça yakından ilgilendirecek gibi görünüyor.


Penti’den Messenger Bot Yarışması

Penti, yaz aylarında müşterileriyle iletişimini koruyabilmek için Facebook Messenger’da bir yarışma başlattı.

Her hafta yenilenen konu başlıkları ve yine her gün değişen 10 soruluk testler ile kullanıcılara sorular yönelten Chatbot uygulaması ile Penti, bu yaz kadınların dikkatini çekmeyi hedefliyor.


Starbucks’tan Dijital Çark

Starbucks’ın geliştirdiği yeni dijital programda yapay zekanın oldukça ön planda olduğu görülüyor.

Dijital Çark stratejisi; ödül, ödeme, kişiselleştirme ve sipariş verme olmak üzere dört kategoriden oluşuyor. Starbucks, bu yeni stratejisiyle programa üye olan kullanıcıların datalarını ve geçmiş siparişlerini elinde toplayarak kullanıcıya uygun önerilerde bulunacak.

Kullanıcıya push bildirimler göndererek tüketicinin satışa yönlendirilmesi sağlanacak. Starbucks, bu yeni programını 2019’un sonunda dünya genelindeki tüm Starbucks şubelerinin % 80’inde uygulamayı hedefliyor.


Gen Bilişim, Türkiye’nin En Büyük 500 Bilişim Şirketi Arasına Girdi!

egegen

Türkiye’nin bilişim alanında tek kapsamlı araştırması olan “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması bu yıl 18. kez gerçekleştirildi.

Aralarında Türk Telekom, Turkcell, Vodafone ve Teknosa gibi bilişim devlerinin yer aldığı araştırmada Gen Bilişim olarak Türkiye’nin önde gelen en büyük 500 bilişim şirketi arasına girmeyi başardık.

Günümüzde 500 Bilişim Araştırması, binden fazla firmadan toplanan bilgiler ışığında sektörün en önemli ve tek aynası olarak kabul ediliyor. Bu araştırma ile firmalar, kendi kulvarlarındaki rakipleriyle yarışarak kendilerini gösterebilme şansı elde ediyorlar.

Bu başarıya ulaşmamızda büyük katkısı olan bütün markalarımıza teşekkür ederiz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu