Teknoloji

Nokia’nın Yeni Amiral Gemisi: Nokia 8

Nokia telefonlarını üretme hakkını veren Finlandiya şirketi HMD Global, şirketin ilk Nokia markalı Android amiral gemisi telefonunu duyurdu. Yeni Nokia 8 Eylül ayı başında Avrupa’da satışa sunulacak ve fiyatı 599 Euro olacak. Nokia 8; 5.3 inç ekrana (2560 x 1440) sahip ve Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanıyla güçlendiriliyor.

Tasarım bakımından Nokia 8; kavisli çerçevesinde ortalama 7.3 mm incelikte ve antenleri Meizu, Apple ve hatta OnePlus / Oppo’dan gördüğümüz gibi tam bir alüminyum arka ile alta ve üste yerleştirilmiş. Parlak mavi ve bakır renkler, mat mavi ve gri seçenekleri de var.

Tasarım üstünlüğü yerine, HMD bazı kamera numaraları sunuyor. Nokia 8; Zeiss optiklerini ön ve arka kameralarda kullanan ilk Nokia markalı Android telefon. Kameraların her ikisi de 13 megapiksel ve arka tarafta da tek renkli bir kamera içeren bir çift kamera dizisi bulunuyor. HMD, kamera yazılımını çok fazla burada özelleştirmiyor, ancak “her ikisi de” modunu ekledi.

Her ikisi de modu, Samsung ve LG’nin geçmişte yaptıklarının benzeridir ve fotoğrafları veya videoları çekmek için hem ön hem de arka kameraları etkinleştirir. Burada biraz farklı olan Nokia 8’in kameralı arayüz aracılığıyla bu videoyu (ön ve arka kameralarla birlikte) Facebook veya YouTube’a da yayınlaması. Spor müsabakaları ya da protesto gösterileri düzenleyen ya da protesto gösterileri yapan insanlar için popüler olabilir.

Nokia 8, Nokia’nın Ozo Audio’larının entegrasyonu sayesinde başka bir numara da içeriyor. Ozo, tipik olarak, sanal gerçekliği filme almak için Nokia’nın fütüristik kamerası için ayrılmıştı, ancak HMD şimdi ses kısmını Nokia 8’e getiriyor. Gerçek anlamda, videoların 360 derece sesi yakalayacağı ve akışlarda canlı olarak yayınlanmasına izin vereceği anlamına geliyor. Kulaklıklı bir Facebook canlı akışı dinliyorsanız, 360 ses duyabilirsiniz.

Nokia, telefon ekranı kapalıyken bildirimleri ve bilgileri kucaklayan ilk telefon üreticilerinden biriydi ve diğerleri HMD’yi izlerken şimdi her zaman açık olan ekranı geri getiriyor. Nokia 8 bir LCD ekran içerdiğinden bu, işleri bir OLED eşdeğerinden daha zor hale getiriyor ancak HMD, ekranın küçük bir bölümünde düşük güç modunda patentli bir çözüm geliştirdi. Arama, e-posta ve kısa mesaj gösterecek ve HMD gelecekte sosyal ağ bildirimleri eklemeyi planlıyor.

Eylül ayında Avrupa’da satışa 599 euro fiyatla çıkacak olan Nokia 8’in, Nokia 6 gibi ABD kıyılarına ulaşıp ulaşmayacağı belli değil.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu