Teknoloji

Microsoft Surface Pro 5’in İlk Detayları Gelmeye Başladı!

Microsoft‘un Surface Book 2 planları hakkında pek çok söylenti çıkmıştı ancak Surface Pro 5 ile ilgili pek bir duymamıştık. Paul Thurrott; Surface Pro 5’in tescilli yüzey güç konektörünü değiştirmeyeceğini ve Microsoft’un bir sonraki dizüstü bilgisayar / tablet hibridinin Intel‘in en yeni Kaby Lake işlemcilerine geçeceğini açıkladı. Thurrott, Surface Pro 5’in sadece iyileştirilmiş bileşenlerden oluşan, yenilenmiş bir tasarımdan meydana geldiğini söyledi.

Yüzey güç konektörünü elde tutmak, Microsoft’un Surface Pro 5 üzerindeki DisplayPort’unu, USB-C bağlantısına geçirmeyi seçmediği anlamına gelmiyor. Microsotf daha önce, Surface Pro 3 bağdaştırıcılarının, yerleştirme istasyonlarının ve kapak türlerinin Surface Pro 4 ile uyumlu olacağını taahhüt etmişti. Bu yüzden Surface güç konektörünü tutması şaşırtıcı değildir. Windows PC üreticilerinin çoğunluğunun üst düzey dizüstü bilgisayarlarda yeni bağlantı noktasına geçtiği göz önünde bulundurulursa, USB-C eksikliği şaşırtan bir eksiklik olacak.

Thurrott; Surface Pro 5 hakkında başka ayrıntı sunmuyor ancak resmi bir duyurunun yapılmasını beklemeyebiliriz. Çünkü Microsoft, önümüzdeki haftalarda özel bir yüzey donanım etkinliği düzenlemeye hazırlanıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu