Sosyal Medya

IGTV’de kanal oluşturma ve video yükleme nasıl yapılır?

Instagram’ın geçtiğimiz günlerde paylaştığı yeni mobil video uygulaması IGTV’de içerik yükleme ve kanal oluşturma nasıl yapılır sizler için paylaştık.

IGTV kanalı nasıl oluşturulur?

IGTV’ye içerik yüklemeden önce platformda bir kanal oluşturmanız gerekiyor.  IGTV’yi tasarlarken kullanım kolaylığına ve kaliteli içeriklere öncelik veren Instagram kullanıcılara aynı kullanım kolaylığını kanal oluştururken de sunuyor.

IGTV kanalı oluşturmak için ilk etapta IGTV uygulamasına giriş yapmanız gerektiğini belirtelim. Ardından karşınıza çıkan ekranın ayarlar kısmına basarak kanal oluştur seçeneğini tercih etmeniz yeterli.

IGTV’ye nasıl içerik yüklenir?

Bu adımın sonrasında ise sağ tarafta yer alan ikona basarak oluşturduğunuz kanala gitmeniz gerekiyor. Kanala gittiğinizde profilinizde yer alan bio’nun IGTV’ye aktarıldığını göreceksiniz. Bu ekranın aşağısında yer alan “video yükle” kısmından telefonunuzun galerisine ulaşarak videonuzu yükleyebilirsiniz.

Aynı zamanda tıpkı Instagram gönderilerinde olduğu gibi ekranın sol üst köşesinden telefonunuzda yer alan Galeri veya WhatsApp Videoları gibi farklı klasöre erişmeniz de mümkün. Kanalınıza eklemek istediğiniz videoyu seçtikten sonra ise başlık ve açıklama ekleyerek kanalınıza videonuzu yükleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu