Sosyal Medya

Google Allo’nun Web Sürümü WhatsApp Web’e Benziyor

Google akıllı mesajlaşma uygulaması “Google Allo“nun özelliklerini geliştirmek için 9.0 sürümünü yayınladı. Allo 9.0, sadece herhangi bir sürümün yükseltilmiş hali gibi olsa da, hızlı selfie özelliği, yedekleme ve geri yükleme gibi ilginç yeni özellikleri de içeriyor. Ancak burada kullanıcıları heyecanlandıran şey, 9.0 güncellemesinin, henüz gelmemiş olan masaüstü web versiyonunun temelini oluşturduğudur.

Yaklaşık bir iki ay önce, Google‘ın İletişim (Ürünler) Başkan Yardımcısı Nick Fox attığı tweetle, Allo’nun masaüstü sürümünün beklenenden daha önce geleceğini duyurmuştu. Bunun yanı sıra, web sürümünün işlevselliği konusunda çok fazla bilgiye sahip olmamamıza rağmen, sadece en son sunulan ekran görüntüsüne göre masaüstü sürümünün kaba bir çizim olduğunu söyleyebiliriz.

Bununla birlikte, 9to5Google‘ın yayınladığı yeni güncelleme ile Allo’nun masaüstü sürümünün çalışması hakkında bir fikrimiz oluştu. 9to5Google’ın sunduğu ekran görüntülerine göre WhatsApp Web sürümüne benzeyen bir QR kodu ile cihazınızı eşleştirebileceksiniz. diğer bir eşleştirme seçeneği de bir metin kodu girilerek yapılabilecek. Allo QR Code tarayıcının oldukça minimalist olduğunu ve sadece tarama için tam bir kamera ekranı sağladığını söyleyebiliriz. Doğrulama işlemi tamamlandıktan sonra Allo’nun web sürümüne yönlendirileceksiniz.

Allo‘nun web uygulaması, mobil uygulamasına eklenen özelliklerin çoğunu destekleyecek gibi görünüyor. Ancak, piyasaya ne zaman sürüleceğinden çok emin değiliz. Diğer mesajlaşma istemcileri, konuşmadan herhangi bir sıkıntı yaşatmadan bir platformdan diğerine sorunsuz bir şekilde geçiş yapma kolaylığı sağlıyor. Dağınık iletişim desteğiyle Google, uygulamalarını tüketiciler arasında tanıtmak için biraz zorlanıyor gibi görünüyor. Allo da, çıkartmalar, sesli metinler ve Google Asistanı gibi özellikleriyle kullanıcıları cezbediyor ancak kullanıcıları tutmak zor buluyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu