Sosyal Medya

Facebook Hikayeler Masaüstüne Geliyor!

Bir Facebook yapımı, Snapchat klonlarından biri olan Facebook Hikayeler masaüstüne geliyor. Hikayelerin masaüstü sürümünün şu an test edildiğini Facebook doğruladı. Ancak şimdilik sadece bir test olduğunu ileri süren Facebook, yakın gelecekte daha geniş bir ürün yelpazesine girmeyi planladığını söyledi.

Hikayeler, Facebook’un genellikle etkinlikleri ve doğum günlerini gösterdiği sağ üst köşede gösterilecek. Bir hikayeye tıkladığınızda, ekran kararır ve hikayenin diğer her şeyin üzerine çıkmasıyla görüntülenir.

Haber akışının yanına Hikayeler yerleştirmek, onları mobil cihazlardan daha kolay bir şekilde dışarı atmaktadır ve uygulamayı açtığınızda daima üstte yer almaktadır. Ayrıca Facebook, insanların çoğunlukla ilgi duymadığı bir özellikle ilerlemeye devam ediyor. Ancak Facebook Hikayeleri oldukça az kişi kullanıyor ve bu nedenle Facebook bu özelliği, ilerletmeye çalışıyor.

Facebook, uzun zamandır Snapchat’i ve kısa ömürlü içeriğin bir tehdit olarak benimsendiğini farketti. Fakat yakın zamana kadar, kesinlikle buna dokunamadı. Ve en sonunda Facebook, Instagram ve BeatsApp’e bir Snapchat klonu getirdiğinde nihayet insanların ilgisini çekmeye başladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu