Sosyal Medya

YouTube’u Arka Planda Çalıştırmak

Akıllı telefon kullanıcılarının en çok yakındığı durumlardan biri de YouTube mobil uygulamasının arka planda çalışmıyor olması. Ancak YouTube’u arka planda çalıştırmak mümkün. Bu içeriğimizde nasıl yapacağınızı açıklayacağız.

Arka Planda YouTube Videoları Nasıl Çalışır?

YouTube, Google’dan sonra dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından bir tanesidir. Bu nedenle aradığınız pek çok video içeriği Youtube’da rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu da bizi YouTube’u sürekli olarak kullanmaya itmektedir. Günümüzde birçok uygulamanın arka planda çalıştığını düşündüğümüzde YouTube videoları izlerken veya YouTube’dan bir şey dinlerken de uygulamayı kapattığımızda devam etmesini bekliyoruz. Ancak bu durum YouTube’da gerçekleşmiyor ve ekran kapandığında video da otomatik olarak kapanıyor.

YouTube’u arka planda çalıştırmak hem iOS hem de Android cihazlar için farklı şekillerde yapılmaktadır.

Android’de YouTube’u Arka Planda Çalıştırmak

Galaxy Note 8, LG V30 gibi cihazlara sahip olanlar için YouTube’u arka planda çalıştırmak çok daha kolay, çünkü bu cihazlarda çoklu ekran deneyimini kullanabiliyorsunuz. Bu seçenek ile ekranı ikiye bölebiliyor bir yanda müzik dinlerken bir yanda sosyal medyada vakit geçirebiliyorsunuz.

Bu cihazlara sahip olmayanlar YouTube’u arka planda çalıştırmak için Chrome kullanmalılar. Chrome uygulaması üzerinden YouTube’a girdiğinizde sağ üst noktada bulunan üç noktaya tıklayın ve açılan pencereden “Masaüstü sitesini iste” seçeneğine dokunun. Açılacak yeni sayfadan istediğiniz videoyu oynatın ve YouTube’un size bildirim göndermesine izin verin. Uygulamadan çıkış yaptığınızda video duracaktır fakat bildirim alanına gelerek videoyu yeniden oynatabilir, telefonunuz kilitliyken dahi müziğin keyfini çıkarabilirsiniz.

iOS’da YouTube’u Arka Planda Çalıştırmak

iOS cihazlarda YouTube’u arka planda çalıştırmak için üçüncü parti uygulamalardan yararlanmanız gerekmektedir. Bunlardan bir tanesi de Dolphin web tarayıcısıdır. Dolphin’i cihazınıza indirdikten sonra dolphin üzerinden YouTube’u açın. Ardından dinlemek istediğiniz videoyu bularak oynat butonuna tıklayın. Son olarak dolphin uygulamasından çıkarak iOS kontrol merkezine gelen bildirimle videoyu oynatmaya devam edin.

Aslında YouTube bu özelliğin kullanıcılar tarafından öneminin farkında ancak bunu sadece YouTube Red aracılığıyla sunarak premium abone sisteminin daha fazla kullanılmasını istiyor. Eğer premium üyeliğe geçiş yapmak istemiyorsanız yukarıdaki adımları izleyerek ücretsiz bir şekilde YouTube videolarını izlemeye devam edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu