Sosyal Medya

YouTube, Spotify’a Rakip Oluyor

Dünyanın en popüler video paylaşım platformu olan YouTube, kullanıcıların karşısına iki yeni servisle çıkmaya hazırlanıyor. İlk servis platformun yeni çevrimiçi müzik servisi olacak YouTube Music, Spotify modeline benzer şekilde hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanıma sunulacak. İkinci olarak YouTube Red’in yerini alacak YouTube Premium, müzik uygulamasının yanı sıra kullanıcılara orijinal video içerikleri sunacak.

YouTube Music’in ayda 9,99 dolar karşılığında kullanılabilecek olan versiyonu ise YouTube Music Premium olarak adlandırılacak. Hem masaüstünde hem de mobilde çalışacak uygulamalara sahip olacak olan YouTube Music, şarkı önerileri için Google’ın yapay zeka teknolojilerini kullanacak.

Uygulama tamamen reklamsız ve arka planda oynatma, indirme gibi özelliklere sahip olacak. 22 Mayıs itibariyle kullanıma sunulacak olan YouTube Music uygulamasının, ilk etapta ABD, Avustralya, Yeni Zelanda, Meksika ve Güney Kore ülkeleri için kullanıma sunulacak. Platformun Türkiye için ne zaman sunulacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

YouTube, Spotify’a Rakip Oluyor

YouTube Premium ise  kullanıcılara ücret karşılığında reklamsız video izleme imkanı sunan YouTube Red’in yeniden konumlandırılmış hali diyebiliriz. Hizmet şu anda 9,99 dolar karşılığında kullanılan YouTube Red’in aksine, 11,99 dolar karşılığında sunulacak. YouTube Premium üyeliği, YouTube Music Premium erişimini de kapsayacak. Reklamsız izlenebilecek olan videolar arka planda çalışmaya devam edebilecek ya da çevrimdışı izlemek üzere kaydedilebilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu