Sosyal Medya

Yeni Sosyal Ağ Vero.co

Sosyal ağlarda, özellikle Facebook’ta reklamlardan, sponsorlu içeriklerden sıkılanlar, aile üyeleri ve arkadaşlarıyla daha fazla etkileşim kurmak isteyenler için yeni bir mobil sosyal paylaşım sitesi yayınlandı. Şimdilik iOS için yayınlanan Vero.co çok yakında Android’de de yerini alacak.

Facebook’tan Farkı Ne?

True Social sloganı ile yayınlana Vero’nun en büyük vaadi ilişkiler odaklı çalışacağı ve reklamsız olacağı. Öncelikle çevrenize eklediğiniz kişileri samimiyet derecesine göre 3 kategoriye ayırabiliyorsunuz; yakınlarım, arkadaşlarım ve tanıdıklarım… Kendinize bir değil 3 adet profil fotoğrafı seçiyorsunuz. Yakınlıklarına göre gruplandırdığınız arkadaşlarınız, kendileri için belirlediğiniz profil fotoğrafını görebiliyor.

Peki, bu ayrım ne işe yarayacak? Örneğin, çılgın bir cumartesi gecesi başınızda 80’ler bandanası, elinizde bira şişesiyle çekildiğiniz fotoğrafı çok beğendiniz ve profil fotoğrafı yaptınız. Yakın arkadaşlarınızın bunu görmesinde bir sıkıntı yok ama patronunuzun görmesi hoş olmayabilir. İşte bunun gibi durumlarda 3 profil fotoğrafından en ciddi (hatta CV’ye koyulası) olanı tanıdıklar kategorisine tanımlıyorsunuz. Böylece herkese istediğiniz pozu vermiş oluyorsunuz. Açıkçası pek çok çalışanın yaşadığı soruna pratik bir çözüm getirmişler. 

Vero’da Neler Yapabilirsiniz?

Vero’da fotoğraf, video, konum, link, müzik, kısacası diğer ağlarda mümkün olan her şeyi paylaşabilirsiniz.

paylaşım

Yeni bir restoran keşfettiniz, son gittiğiniz filmi çok beğendiniz ya da okuduğunuz kitaptan çok etkilendiniz. Yakın arkadaşlarınızla da bu deneyimlerinizi paylaşmak istiyorsunuz. Bu paylaşımlarınızı sadece yakın çevrenize eklediğiniz kişilere göstermek Vero ile çok kolay. Kişilerinizi eklerken yakınlık derecesini seçtiğiniz için paylaşımlarınızı yaparken de basit bir tıklama ile bu paylaşımınızı kimlerin göreceğini belirliyorsunuz.

 

 

Beğendiğiniz Her Şey Bir Arada

Sosyal ağlarda arkadaşlarınızın paylaştığı video, müzik, kitap yorumları, linkler ya da konum bildirimlerini beğeniyorsunuz ama daha sonra beğendiğiniz bir kitap ile ilgili paylaşımı bulmak hiç kolay olmuyor. Vero’da ise geriye dönük beğenilerinizi görmeniz için çok güzel bir çözüm var. Daha önceden beğendiğiniz tüm içerikleri Collections sekmesinde ayrı ayrı kategorilere ayrılmış olarak görebiliyorsunuz.

Vero-iPhone-Collections
Vero Collections Ekran Görüntüsü

 

vero-collection-booksvero-collection-places collection-photo collection-music collection-movie collection-links

Kitap kurdu arkadaşınızın kitap önerileri, sonra okumalıyım dediğiniz haber linkleri, yeni çıkan şarkılar, kısacası beğendiğiniz ne varsa kendi kategorisinde arşivleniyor ve bulmanız çok kolay.

Tek Tuşla Önerilerinizi Paylaşın

Vero’da dinlediğiniz yeni bir şarkı ya da izlediğiniz film hakkında görüşlerinizi bildirmenin bir de kısa yolu var; recommend tuşu…

recommend-btns

 

Yaptığınız paylaşımların üzerinde Recommend (tavsiye et) ve Don’t Recommend (tavsite etme) butonları yer alıyor. Bu sayede uzun uzun yorum yazmaya vaktiniz yoksa tek tıkla görüşlerinizi paylaşabiliyorsunuz.

iphone_recommend

Gerçek Zamanlı Sohbet

Artık neredeyse tüm sosyal ağlarda olan ya da olması beklenen gerçek zamanlı sohbet Vero’da da yerini almış. Üstelik sohbet sırasında gönderilen görseller, ana ekranda da paylaşılabiliyor.

 

Şimdilik bu kadar. Vero hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ettikçe sizlerle paylaşacağız. İlk keşfedenlerden biri olmak isterseniz App Store indirebilirsiniz.

Popüler sosyal ağlar dışında alternatif kanalları incelemeye devam edeceğiz. Sizin de paylaşmak istedikleriniz varsa aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu