Sosyal Medya

WhatsApp’ta YouTube Dönemi Başlıyor!

WhatsApp, kullanıcıların YouTube’u kendi içinde akışına sokacak yeni bir özellik üzerinden çalışıyor. Halen YouTube’dan gönderilen video bağlantıları tüm ekranı kaplıyor ve YouTube uygulamasını başlatıyor.

Yeni özellik; bir uygulamadan diğerine geçmek yerine kullanıcıların paylaştığı YouTube videolarını, resim içerisindeki resim çıkış modunda WhatsApp sohbetleri içinde görüntülemelerine izin verecek. Bölünmüş ekran işlevine sahip akıllı cihazlar her iki uygulamayı aynı anda oynatabilir ancak bu uygulama için istenen düzeyde değildir. Bunun dışında WhatsApp’ın belirtilen güncellemede resmen etkinleştireceği birçok özelliği bulunuyor.

Peki bu özellik nasıl çalışacak? WhatsApp kullanıcının videoyu duraksamadan sürüklemesine izin verecek ve kullanıcıların videonun akıllı telefon ekranında bir tutamla yeniden boyutlandırmasına izin verecek. Yeni özellik, yakında en yeni iPhone kullanıcıları için gelecek. Özelliğin düzgün çalışabilmesi için daha büyük ekran boyutu gerektiğinden; iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6S Plus, iPhone 6S, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus‘a gelebilir.

WhatsApp geçtiğimiz günlerde emoji arama, uçtan uca şifreleme, dünya çapında popüler ve sadık bir müşteri tabanını kazanmak için tüm dosya türlerini gönderme gibi pek çok özelliğini tanıttı. Şirket, bir milyar kişiden oluşan bir kullanıcı tabanına sahip olduğunu iddia ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu