Sosyal Medya

WhatsApp’a Sesli-Görüntülü Görüşmeler Arası Geçiş Özelliği Geldi!

Aylık aktif 1,5 milyar kullanıcı sayısına ulaşan, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özelliği ile karşımızda. Bir süredir test aşamasında olan sesli – görüntülü görüşmeler arası geçiş özelliği dün itibariyle iOS kullanıcılarına sunuldu.

WhatsApp’in 2.18.22 sürümü ile gelen bu özellik ile görüntülü aramalar ve sesli aramalar arasında geçiş yapabileceksiniz. Böylelikle istediğiniz bir kişi ile farklı bir görüşme yapmak istiyorsanız aramayı bitirmek zorunda kalmayacaksınız.

WhatsApp 2.18.22 sürümünü kullanan iki kişi görüntülü konuşma yaptığı sırada ekranın alt kısmında kamerayı kapatma ikonu yer alacak. Görüntülü konuşma yapmak istemeyen kullanıcılar bu ikondan kendi kamerasını kapatabilecek. Eğer iki kullanıcı da kameralarını kapatırsa konuşma sesli olarak devam edecek.

Devrim niteliğinde bir özellik olmamasına rağmen görüşme esnasında pratiklik sağlayacak bir özelliktir. Çünkü sesli görüşme gerçekleştirdiğiniz sırada eğer görüntülü görüşmek isterseniz konuşmayı sonlandırmak ve görüntülü konuşma için yeniden bağlanmanız gerekmekteydi.

Sesli – görüntülü görüşmeler arası geçiş özelliği şimdilik sadece WhatsApp iOS kullanıcıları tarafından kullanılabilmektedir. Ancak şirket Android kullanıcıları için de özelliği test etme aşamasında. Bu da gösteriyor ki yakın bir zamanda gelecek güncelleme ile tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Başa dön tuşu