Sosyal Medya

WhatsApp, “Herkes İçin Sil” Özelliğinin Süresini Uzattı

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son güncellemesi ile kullanıcıları mutlu edecek bir değişiklik yaptı. Herkesin bildiği gibi geçtiğimiz aylarda WhatsApp mesajlarını silmemizi sağlayan “Herkesten Sil” özelliği getirilmişti. Mesajı gönderdikten sonra 7 dakika içerisinde mesajları silmenizi sağlayan bu özelliğin süresi son güncelleme ile uzatıldı.

Yeni güncelleme ile gönderilen mesajları 4096 saniye içerisinde silebileceksiniz. Yani bu süre 1 saat 8 dakika 16 saniyeye karşılık geliyor. WhatsApp neden böyle bir zamanlama sınırı seçti ve neden bir süre uzatma politikası uyguladı henüz bilinmiyor.

Bunun yanı sıra şu an sadece Android beta sürümünde kullanılmakta olan asıl özellik, mesaj silme süresinin 24 saate çıkacak olması. Bu özellik ile bir kullanıcı mesajı silmek isterse, alıcının cihazındaki aynı kimliğe sahip mesaj aranacak. Bu mesaj bulunduğunda silinmek istenen mesaj ile alıcının veritabanı karşılaştırılarak tarihi belirlenecek. Eğer bu mesajlar arasında 24 saatten daha az bir süre bulunuyorsa silme işlemi yapılabilecek.

Bu güncelleme ile mesajlarınız 24 saati geçse dahi silinebilecek fakat mesaj alıcısının telefonu kapalıysa ve mesaj karşı tarafa iletilmiyorsa WhatsApp’a gönderdiğiniz silme talebi algoritma tarafından karşı tarafta mesaj bulunamayacağı için gerçekleşmeyecek. Ve 24 saat içerisinde mesaj alıcıya iletilemezse silme talebi tamamen iptal edilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu