Sosyal Medya

Twitter, Karakter Sayısında Değişikliğe Gidiyor!

Twitter, yaptığı duyuruyla 140 karakter sınırında değişikliğe gideceğini açıkladı. Sosyal paylaşım ağı, insanların görüşlerini daha rahat paylaşabilmeleri için, İngilizce de dahil olmak üzere belirli dillerde 280 karakter sayısı kullanılmaya başlanacağını duyurdu.

Genişletme şu an için geniş çaplı bir halka açılma oranından daha fazla bir test olarak kabul edildiğinden, bu özellik ilk etapta küçük bir kullanıcı grubunun kullanımına sunulacak. Şirket, karakter sayısını sınırlamasından, İngilizce, İspanyolca, Portekizce veya Fransızca gibi dillerde tweetleyenlerin Japonca, Korece ve Çince gibi dillere nazaran daha çok etkilendiğini fark ederek, karakter sayısını genişletme kararını aldığını söylüyor.

Korece, Çince ve Japonca dillerinde bir karakter ile iki kat daha fazla bilgi aktarımı yapılabilir. Bunun ardından şirket, çeşitli bölgelerde tweet uzunluğunun ne anlama geldiğini açıkladı ve Japonca’daki tweetlerin yalnızca % 0,4’ünün 140 karakteri doldurduğunu ancak bu durumun İngilizce tweetlerde % 9’u bulduğunu keşfetti. Değişiklik sonucunda bazı kullanıcılar Twitter’ı daha az kısıtlayıcı ve daha uzun konuşmaları teşvik edici olarak görüyorken, diğer kullanıcıların Twitter’ın kısalık üzerine odaklanmasının diğer mecralardan farklı ve aslında hizmetinin özü olduğunu söylüyor.

Bu değişikliğin yanında Twitter, kullanıcı arayüzünde de güncellemeye gidiyor. Bu güncelleme ile karakter sayısı gözükmeyecek. Bunun yerine bir daire olacak, sınıra yaklaştıkça daire dolacak ve son 20 karaktere kadar kalan karakter sayısını göremeyeceksiniz.

Şirket, “İnsanlar düşüncelerini 140 karaktere sıkıştırmak zorunda kalmadıklarından daha fazla insanın tweetlediğini görüyoruz” dedi. Twitter, 280 karakterlik sayının, iOS, Android ve masaüstü web’deki küçük bir Twitter kullanıcı grubunda kullanılmaya başlandığını söyledi. Daha geniş bir katılım ile ilgili karar vermeyi planlamadan önce test aşamasının birkaç hafta süreceğini bekliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu