Sosyal Medya

Skype Nedir? Nasıl Kullanılır?

Arkadaşlarınız veya ailenizle gerek sesli gerekse görüntülü konuşmanıza olanak sağlayan iletişim platformudur Skype nedir sorusuna verilecek en iyi yanıttır. Her nerede olursanız olun sevdiğiniz insanlarla anında görüşebilme fırsatı yakalayabilirsiniz. Sadece bilgisayarlarda değil, tablet ve cep telefonlarında da bu uygulamayı kullanabilmek mümkündür. Arkadaşlarınızla grup oluşturup, toplu bir şekilde de görüşebileceğiniz Skype uygulaması, tamamen ücretsizdir. Akıllı bir cep telefonuna sahip iseniz bu uygulamayı kullanabilir, sevdiklerinizin sizi görmesine ücretsiz bir şekilde izin verebilirsiniz. Bunun yanı sıra sadece iki kişi ile değil, ortaklaşa bir grup kurarak birden fazla kişiyle görüntülü konuşabilirsiniz. Bunun yanı sıra Skype numaranıza kontör yükleyerek, Skype üzerinden cep telefonlarını arayabilirsiniz. Normal tarifelere nazaran daha az kontör gitmektedir. Aramakla kalmayıp isterseniz cep telefonlarına SMS de gönderebilirsiniz. Bu uygulamayı kullanabilmek için Skype numaranıza bir abonelik satın alabilirsiniz. Skype üzerinden ailenizi veya arkadaşlarınızı ekleyip, hemen ücretsiz bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Skype’ı aktif olarak yüz milyonlarca kişi kullanmaktadır.

Skype Özellikleri Nelerdir?

  • Çağrılar: Gerek yurt içi gerekse yurt dışı, istediğiniz zaman istediğiniz yerde sadece internetinizi bağlayarak, çağrı başlatabilir ve ücretsiz bir şekilde görüşebilirsiniz.
  • Cep Telefonlarını Arama: Skype kullanmayan bir kişiyi bile Skype üzerinden arayabilmeniz mümkündür. Tıpkı bir cep telefonu gibi kullanabileceğiniz Skype’a, kontör yükleyerek, istediğiniz cep telefonunu arayabilmeniz mümkündür. Üstelik normal cep telefon faturalarından daha ucuz rakamlara arayabilmeniz mümkündür. Birbirinden farklı tarifeleri bulunan Skype’da, çağrı yapmanın ne kadar ucuz olduğunu böylelikle görmüş olacaksınız. Eğer sürekli olarak çağrı sistemini kullanacaksanız kontör yüklemek yerine bir abonelik satın alabilirsiniz.
  • Grup Çağrıları: Aile bireylerinizin hepsini veya arkadaşlarınızın hepsini bir gruba toplayarak, çağrı başlatabilmeniz mümkündür. Üstelik bu özellik tamamen ücretsizdir. Ailenizle veya arkadaşlarınızla dilerseniz toplu olarak görüntülü konuşma imkanına da Skype’ı indirerek sahip olabilirsiniz. Ancak arayacağınız kişinin de Skype kullanıyor olması gerekmektedir. Aksi takdirde belirli bir ücret karşılığında, cep telefon numarasını arayabilirsiniz.
  • Skype Numarası Alın: Skype numarası, dünyanın neresinde olursanız olun, sizin bir başkasını arayabilme veya başkasının sizi arayabilmesine olanak sağlayan bir numara çeşididir. Diğer telefon numaralarından farkı, oldukça ucuz olmasıdır. Bir diğer farkı ise, Skype üzerinden görüntülü konuşabiliyor olmanızdır. Yurt dışındaki birini bile arayacak olsanız, çok ucuz rakamlarla görüşebilmeniz mümkündür. Sizlerde bilgisayarınıza, tabletinize veya cep telefonunuza Skype’ı indirip kayıt olarak, hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • Çağrı Yönlendirme: Çağrı yönlendirme işlemi ile internetinizin olmadığı yerde bile insanların size ulaşmasını sağlayabilmeniz mümkündür. Çok uygun fiyatlar ile çağrı yönlendirme işlemini gerçekleştirebilir, sizi arayanı geri çevirmiş olmazsınız. Bu özelliği kullanabilmek için Skype kontörünün veya Skype aboneliğinizin olması gerekmektedir. Çağrı yönlendirmek için aşağıdaki maddeleri yerine getirebilirsiniz;
  1. Skype’a cep telefon numaranızı girmelisiniz.
  2. Ardından buraya yönlendir butonuna tıklamalısınız

Artık Skype üzerinden sizi arayan insanlar size ulaşamadığında, direkt olarak cep telefonunuzu arayacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu