Mobil Uygulama

Mobil Uygulama Yapma

Mobil cihaz kullanımının artmasıyla birlikte her alanda mobil uygulama geliştirilmeye başlanmıştır. Mobil uygulama yapma‘nın oldukça kolay olduğu bugünlerde istediğiniz uygulamaları hiçbir kod bilgisine sahip olmadan oluşturabilirsiniz. İster ücretsiz ister ücretli araçlarla mobil uygulamanızı geliştirebilirsiniz. Mobil uygulama yapmak için kullanacağınız araçların listesini aşağıdaki başlıktan bulabilirsiniz.

Mobil Uygulama Nasıl Yapılır?

Günümüzde mobil uygulama Nasıl yapılır sorusunun cevabı çok basit aşağıdaki ücretli ücretsiz araçları kullanarak kod yazmayı bilmeden uluşturabilirsiniz.

Appery.io

Appery.io; iOS, Android ve Windows Phone işletim sistemlerinde çalışan mobil uygulamalar oluşturmanızı sağlar. 2013 yılında kurulan bu bulut tabanlı uygulama geliştirme platformu, günümüzde 300 binden fazla geliştirici tarafından kullanılmaktadır. İşletmelere yönelik geliştirilen uygulamalara odaklanan bu aracı hiçbir yükleme yapmadan, direkt olarak web sitesinden kullanabilirsiniz. Mobil uygulamanın UI tasarımı için ögeleri istediğiniz gibi ekleyip çıkarabiliyorsunuz. Oldukça kolay ve esnek bir kullanımı olan Appery.io, mobil uygulamaların herhangi bir back-end sistemiyle entegrasyonunu sağlıyor. 14 günlük ücretsiz sürümünden sonra aylık 90 Dolar ödeyerek bu aracı kullanabilirsiniz.

Bizzness Apps

iOS ve Android işletim sistemlerinde kullanılabilecek mobil uygulamalar için tercih edebileceğiniz BizznessApps, işletmelere özel uygulamalar geliştiren bir platformdur. 2010 yılında kurulan bu platform; yemek siparişi, alışveriş, emlak, sağlık ve güzellik gibi pek çok farklı ihtiyaca göre özelleştirilebiliyor. Bugüne kadar 500 binden fazla mobil uygulamanın geliştirilmesinde rol oynayan BiznessApps, tek uygulama geliştirmeyi planlayanların fiyat için kendileriyle iletişime geçmesini istiyor.

BuildFire

Mobil uygulama yapmak isteyenler için en kolay uygulama geliştirme aracı BuildFire’dır. BuildFire; 50 binden fazla işletme tarafından kullanılmaktadır ve bu platform sayesinde hiçbir kodlama yapmanıza gerek yoktur. Mobil uygulamanız için gereken tüm özellikleri sunan bu platform; resim galerisi, ses oynatıcı, GPS haritası, web görünümü gibi daha pek çok özelliği uygulamanıza eklemenizi sağlar. Aylık 59 Dolar ödeyerek bu platformu kullanabilirsiniz.

GoodBarber

Android, Windows Phone ve Android native uygulamalarını geliştirmeye yarayan GoodBarber, 2009 yılında kuruldu. Birçok ülkede, birçok dilde hizmet veren bu platform Türkçe dil desteği de sağlıyor. Mobil uygulama yapmanın yanında ülke, dil, cihaz gibi seçeneklerle hedefleme de yapabiliyorsunuz. Yüzden fazla sunduğu şablon seçenekleriyle uygulamanızı özelleştirebilme şansına sahipsiniz. Aylık 24 Euro ödeyerek bu platformu kullanabilirsiniz.

Smartface.io

İstanbul’da geliştirilen bu platform native bir iOS ve Android uygulama yapmanızı sağlar. Smartface.io geliştiricilerin ya da şirketlerin Smartface üzerinden JavaScript kullanarak mobil uygulama yapmasını sağlıyor. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda kullanabileceğiniz bu platform ücretsizdir. Ancak uygulamasını özelleştirmek adına bir üst sürüme geçmek isteyenler aylık 34 Dolar ödemek durumundadırlar.

t-appz

Kod yazmanıza gerek kalmadan, oldukça kısa bir sürede mobil ticaret uygulaması oluşturmanızı sağlayan t-appz, iOS ve Android işletim sistemine sahip tüm cihazlar için kullanılabiliyor. Pek çok uygulama yapma platformunun E-Ticaret uyumlu olmamasından dolayı oldukça fazla kullanılan bir platformdur. t-appz’i ilk 30 gün ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu