Mobil Uygulama

Mobil Uygulama Geliştirme Platformları

İnternet çağının gelişmesi ve değişmesiyle birlikte mobil cihaz kullanımı da bir hayli artmıştır. Artan mobil cihaz kullanımı pek çok farklı kategoride mobil uygulamanın geliştirilmesini sağlamıştır. Kod kullanmadan veya çok az kod bilgisi ile mobil uygulama geliştirmek isteyen kişiler mobil uygulama geliştirme platformlarını kullanabilirler. Aşağıdaki başlık altından mobil uygulama geliştirme platformlarının listesini görebilirsiniz.

Mobil Uygulama Geliştirme Platformları Nelerdir?

Alpha Anywhere

Veri tabanı odaklı, hızlı uygulama geliştirme platformu olarak ilgi göre Alpha Anywhere, çevrimiçi ve çevrimdışı çalışabilen hibrit mobil uygulamalar geliştirmenizi sağlıyor. Bu platform sayesinde hızlı, iyi bir performansa sahip olan ve doğal bir görünüm ile kullanıcı deneyimi sağlayan uygulamalar geliştirelebilir. Platformun sunduğu SQL veri tabanı desteği ile dilediğiniz tüm veri tabanları için SQL etkileşimler oluşturabilirsiniz ya da Alpha Portable SQL ile uyumlu mevcut veri tabanınıza SQL bağlantılar kurabilirsiniz. Çevrimdışı mobil uygulama kullanımı sunması da öne çıkan diğer özelliklerindendir. Öyle ki bu özelik ile ortaya çıkan veri karmaşası yalnızca birkaç tıklama ile çözülebilir.

Alpha kısa bir süre önce hibrit uygulamalarda büyük miktarlarda sıkıştırılmış veriler için mobil dosya sistemine erişim özelliği ekledi. Böylelikle önbellekte saklanan medyalar çevrimdışıyken görüntülenebilecek ve bağlantı olmasa bile fotoğraf, ses dosyası ve video oluşturulabilecek. Alpha tarafından henüz yeni duyurulan bir diğer özellik de Mobile Optimized Forms’dur. FormView ile oluşturulan bu özellik sayesinde kalemle not alabilir, ses kaydı gerçekleştirebilirsiniz.

Fiyat: 995 Dolar / Yıllık

App Press

Mobil uygulama geliştirme platformlarından biri de App Press‘tir. Web tabanlı ve kod yazmadan, iPhone, iPad ve Android uygulamaları geliştirebileceğiniz bir platformdur. Tasarımcıları odağına almış olan platform, Photoshop’a benzeyen bir arayüze sahiptir. Tasarımcıların ilk uygulamalarını bir günde, deneyimli tasarımcıların ise günde 5 mobil uygulama geliştirebileceğini iddia ediyor. Ayrıca tecrübeli tasarımcılar yeni tasarımları platform üzerinde deneyebilir.

Fiyat: 900 Dolar / Yıllık – 275 Dolar / Aylık

EachScape

Mobil uygulama geliştirme platformlarından bir diğeri EachScape’tir. iOS ve Android uygulamalarının yanı sıra HTML5 web uygulamalarının geliştirilmesini de sağlayan platform; tümleşik, bulut tabanlı ve sürükle-bırak düzenleyici desteği sunar. İlginç bir kombinasyon gibi görünse de oldukça iyi işler çıkaran bir platformdur. Geliştirilen uygulama için web önizlemesi ve çevrimiçi geliştirme desteği sunar. Sürükle-bırak özelliğine sahip Cloud Studio üzerinden uygulama geliştirilmesine yarayan EachScape mimarisi arabirim ve eylemlerle beraber bloklardan ve modüllerden oluşur. Bu platformda iOS için Objective-C, Android için Java ve web için Coffee Script şeklinde sınıflar bulunmaktadır.

Fiyat: Başlangıç olarak ücretsiz

iBuildApp

Oldukça kısa bir sürede iPhone, iPad ve Android uygulama geliştirebileceğiniz mobil uygulama geliştirme platformlarından biridir. Özelleştirilmiş temalar sunan platform, web tabanlı bir uygulama geliştirebilmenizi sağlar. Genel uygulama türleri için oldukça uygun bir kullanımı bulunan iBuildApp, gereksinim duyduğunuz işlevselliği sağlayabilecek araç takımları sunar.

Fiyat: 23,40 – 395 Dolar aralığında

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu