Teknoloji

Microsoft’un Yeni Klavyesi Şifrenizi Hatırlamanızı Sağlayacak!

Microsoft, yeni Surface klavyesine benzer yeni bir Modern Klavye’yi piyasaya sürdü. Aynı sağlam alüminyum üst kapak ve temel tuş düzeni bu klavyede de mevcut. Ancak Modern Klavye’de önemli ve kullanışlı bir fark var.

Modern klavyedeki bir tuş, Surface klavyede olanlardan farklıdır ve parmak izi sensörü sunar. Bu özellik kullanıcıların Windows Hello Parmak İzi Kimlik Doğrulaması‘nı kullanarak herhangi bir Windows 10 cihazına giriş yapmasını sağlayacaktır.

Modern Klavye‘ye dikkatlice bakarsanız, aynı parmak izi sensörünün varlığını fark edemezsiniz. Parmak izi sensörü sağdaki ‘ALT’ düğmesinin yanına yerleştirildi. Bu anahtarda parmak izi sembolü vardır ve zaten Windows Hello kurulumu yaptıysanız, Windows 10 sisteminin kilidini açar.

modern klavye

Modern Klavye’nin bir diğer önemli noktası, arzu edildiği şekilde kablolu ya da kablosuz kullanılabilmesidir. Büyük ölçüde geliştirilmiş eşleştirme, Bluetooth üzerinden ve sistemin yeniden başlatma işlemi sırasında kablo bağlandı noktada otomatik olarak gerçekleşir. Sadece en yeni Windows 10 işletim sistemlerinde değil, Bluetooth 4.0 ve sonraki sürümleri destekleyen Windows 10 Phone, MacOS, Android 4.4.2+ gibi en popüler platformların bazılarında da desteklenir.

Modern Klavye önümüzdeki haftalarda 129.99 Dolar‘dan satışa sunulacak. Microsoft Surface Mouse’u yeniden markalaştırıyor ve aynı şeyi 49.99 Dolar karşılığında Modern Mouse olarak piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu mouse geçen ay Surface Laptop’un yanında piyasaya sürülen yeni ve kompakt Surface Arc mouse ile benzerlik göstermeyecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu