İnternet Dünyası

Microsoft Teams, Skype for Business’ın Yerini Alıyor

Microsoft Teams, Slack’e daha fazla baskı yapabilmek adına, daha bir yıl dahi olmadan Skype for Business‘ın yerini almaya hazırlanıyor.

Microsoft, Ignite Konferansı’nda Skype for Business’ı Microsoft Teams lehine öldürmeyi planladığını açıkladı. Skype for Business, Microsoft’un önceki iş uygulaması olan Lync’i 2015’te devraldı. Teams’in Skype’ın birçok işlevini zaten entegre etmiş olmasıyla, yapılan lansmanda Skype for Business’ın ortadan kalkacağı açıkça belirtildi.

Microsoft, “hızlı bir şekilde gelişen” yeni bir Skype altyapısı inşa ettiğini ve Microsoft Teams’deki ses, video ve toplantılar için kurumsal düzeyde hizmet göreceğini belirtti. Yeni Skype for Business sunucusu 2018’in ikinci yarısında Teams’e geçmeye hazır olmayan müşterilere sunulacak ancak Microsoft, Office 365 kullanıcılarının Skype for Business’a güvenmek yerine Microsoft Teams’e kilit iletişim istemcisi olarak atılmasını istiyor.

Microsoft, gelecekte Teams ile yapay zeka sayesinde daha iyi toplantılar yapmaya söz veriyor. Microsoft, yapay zeka ile öğrenmeyi, toplantı deneyimini geliştirmek ve bunları kurmayı ve toplantı sona erdikten sonra takibat almayı kolaylaştırmak için kullanacaktır.

Microsoft’un Skype üzerinden işletmeleri ana iletişim aracı olarak kullanmaya itmesi, Microsoft Teams’in başarılı rakibi Slack‘e daha da fazla baskı yapacak. Geçtiğimiz yıl Slack, Microsoft’un Teams yazılımından endişe duyduğunu gösterdi ve Microsoft sonunda Team ile Office 365’i isteğe bağlı ve ücretsiz ek olarak paketledi. Bu değişiklikler, milyonlarca Office 365 müşterisinin Skype for Business yerine Microsoft Teams’i kullanmaya karar vermesi anlamına geliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu