Mobil Uygulama

iOS-Android Uygulama Geliştirme Nedir, Nasıl Yapılır?

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte mobil cihaz kullanımı da gün geçtikçe artmaktadır. Mobil cihazların kullanılmasıyla miktarı artan mobil uygulamalar da dijital dünyada önemli bir yere gelmiştir. Mobil uygulamalar iki farklı işletim sistemiyle geliştirilmektedir. Bu işletim sistemleri iOS ve Android’tir. iOS işletim sistemiyle geliştirilen mobil uygulamalara App Store’lardan, Android işletim sistemiyle geliştirilen mobil uygulamalara Google Play Store üzerinden ulaşabilirsiniz. Peki iOS – Android uygulama geliştirme nasıl yapılır?

iOS ve Android Uygulama Geliştirme Nasıl Yapılır?

iOS – Android uygulama geliştirme işlemi iki farklı şekilde yapılır. Bunlardan ilki kod kullanabiliyor olmaktır. İkincisi ise hiç kod kullanmadan veya çok az kod bilgisi gerekmektedir. İlki oldukça açıktır ancak ikincisi için edinilmesi gereken programlar vardır.

  1. App Press: Kod yazmadan uygulama geliştirme şansı veren App Press sayesinde iPhone, iPad ve Android uygulamarını geliştirebilirsiniz. Amazon’un bulut tabanlı hizmet ve platformunu arka tarafında kullanan App Press, tasarımcıları hedef alıyor. Photoshop’a benzeyen bir arayüze sahip olan bu platform, ücretli bir platformdur. Deneyimli tasarımcıların bu platform sayesinde günde 5 adet uygulama geliştirebileceğini iddia eden App Press, platform üzerinden uygulamanın denenmesine olanak sağlıyor.
  2. EachScape: Tümleşik, bulut tabanlı ve sürükle-bırak düzenleyici özellikleriyle iOS – Android uygulama geliştirme platformlarından bir diğeri de EachScape’dir. Bu platform üzerinde geliştirilecek bütün uygulamalara web ön izleme şansı sunuluyor. Ayrıca çevrimiçi geliştirme desteği ve mobil destek hizmetinin var olması bu platformu çekici kılan diğer özelliklerdir. Başlangıç için ücretsiz kullanılabilen EachScape’de deneyimli geliştiricilerin SDK paketlerini kullanabilmesine imkan sağlanıyor.
  3. iBuildApp: Çok kısa bir sürede iOS – Android uygulama geliştirme imkanı sağlayan iBuildApp, web tabanlı bir platformdur. Genel mobil uygulama türleri için kullanılabilir olan bu platform, ücretli bir platformdur.
  4. ViziApps: Mobil web için kod oluşturma özelliğine sahip olan bu platform, kullanıcılarına özelleştirilebilir örnek mobil uygulamalar sunuyor. Ayrıca ViziApps’de tasarım aracı form alanları, tablolar, kullanıcı etkileşimleri, 60 arka plan, 4000 görsel, navigasyon çubuğu ve navigasyon paneli bulunmaktadır. Özelleştirilebilir mobil uygulamalar için de 50’den fazla veri kaynağı ve JavaScript desteği veriyor. ViziApps mobil uygulama başına ücret alan bir platformdur.

Mobil uygulama geliştirme konusunda referanslarımız gibi siz de bizimle çalışmak istiyorsanız mobil uygulama geliştirme linkinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu