Sosyal Medya

Instagram’da Takipçi Sayısı Nasıl Arttırılır?

Son yıllarda sosyal medya kullanımı inanılmaz bir artış gösterdi. Bazılarımızın üniversitede, lisede hayatına giren Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında bugün 5 yaşındaki çocukları görüyoruz artık. Özellikle Instagram, getirdiği yeni özelliklerle kullanıcıların en sevdiği sosyal medya uygulaması olma yolunda ilerliyor.

Bugün hepimizin mutlaka bir Instagram hesabı var. Yıllardır yüz yüze görüşmediğimiz insanların hayatlarında ne oldu ne bitti hepsini biliyoruz çünkü artık önemli anlarımızı, mutlu olduğumuz hatta üzüldüğümüz zamanları Instagram hesabımızda paylaşıyoruz. Sosyal medya ünlü kavramına bakış açımızı bile değiştirdi. Yaşadığı hayatlarla ünlü olmadığı halde milyonlarca takipçisi olan yani sosyal medya ünlüsü diyebileceğimiz insanlar var artık. Peki bu Instagram ünlüleri nasıl bu kadar takipçi sayısına sahip?

Instagram hesaplarındaki takipçi artışı belli bir noktadan sonra durabiliyor ya da istenenin altına düşebiliyor. Düzenli olarak paylaşım yapmak Instagram’daki takipçi sayısının artması için çoğu zaman yeterli olmuyor. Bu nedenle takipçi sayısını artırmak ve takipçilerinizle etkileşimi güçlendirmek için yeni yöntemler denemelisiniz.

1) Paylaşımlarınızda hashtag kullanmayı unutmayın!

Organik olarak sizin ve paylaşımınız ile ilgili kişilere ulaşmanın en kolay yolu doğru hashtag kullanımından geçmektedir. En popüler etiketleri takip edin ve yüklediğiniz fotoğrafla ilgili olan etiketleri kullanın. Mesela yazın denizden attığınız bir fotoğrafta #summer #sea #sun gibi etiketlere yer verin.

2) Hesaplarınızı birbirine bağlayın.

Instagram ve Facebook hesabınızı bağladığınız takdirde her iki hesabınızın tanıtımını birlikte yapabilirsiniz. Instagram fotoğraflarınızı aynı zamanda Facebook takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Instagram, Facebook’la birlikte Twitter ve Tumblr gibi diğer sosyal ağlarla da uyumlu bir platformdur. Fotoğraf ve videolarınızı diğer sosyal ağlardaki takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.

3) Kim olduğunuzu anlatmaktan çekinmeyin.

Takipçi sayısı yüksek kullanıcıları ele alalım. Bu kullanıcılar genellikle kendilerini bir kelimeyle özdeşleştirmişlerdir. Yani bir x kullanıcı ‘’gezgin’’ diğeri ‘’make up artist’ bir başkası ‘’sağlıklı yemek alışkanlıklarına sahip biri’’ ya da ‘’spor yaparak formda kalan biri’’ olarak kendini konumlandırabilir. Siz nasıl bir hayata sahipseniz, bunu yapacağınız paylaşımlarla takipçilerinize yansıtmaktan çekinmeyin.

4) Ortak ilgi alanına sahip olduğunuz kullanıcıları takip edin.

Diyelim ki siz kendini dünyayı gezmeye adamış, çektiği fotoğrafları Instagram hesabında paylaşan bir kişisiniz. Sizi takip eden insanlar ya sizin gibi gezgin ya da gezgin olma isteği taşıyan kullanıcılar olacaktır. Haliyle bu kullanıcılar sizi takip ettiği gibi size benzer başka kullanıcıları da takip ediyor olabilirler. Ortak ilgi alanına sahip olduğunuz kullanıcıların takipçilerine ulaşmak hedeflenmiş yeni takipçiler kazanmak için iyi bir yöntemdir. Bu kişilerin fotoğraflarını beğenmeniz, yorum bırakmanız ya da onları takip etmeye başlamanız başarılı geri dönüşler sağlayacaktır.

5) Paylaşımlarınıza lokasyon bilgisi ekleyin.

Gittiğiniz bir mekandan, restoran ya da tarihi bir yerden fotoğraf paylaşırken konum eklerseniz daha önce oradan fotoğraf paylaşan kullanıcılar sizi takip edebilir, aynı şekilde sizde onlara ulaşabilirsiniz.

6) İnsanları etiketleyin.

Arkadaşlarınızla çektirdiğiniz fotoğrafları paylaşırken onları etiketlemeyi sakın unutmayın. Bu sayede arkadaşınızın takipçileri fotoğrafı görebilir ve sizi takip edebilir.

7) Yüksek çözünürlüklü ve göze hitap eden fotoğraflar paylaşın.

Hepimizin telefonu farklı kalitede çekim yapıyor ancak artık ortalama bir akıllı telefonun bile kamerası güzel fotoğraflar çekmek için yeterli. Doğru açı ve ışık kullanarak fotoğraf çekerseniz fotoğraflarınızın çözünürlüğü daha yüksek olacaktır. Ya da okuduğunuz kitabı paylaşmak istediğinizde bir masanın üzerinde kitap, kahve ve bir parça kurabiyeyle kompozisyon oluşturursanız göze daha güzel gelecek bir görsel elde edersiniz.

8) Uygun saatlerde ve düzenli paylaşım yapın.

Hepimiz çok sık sosyal medya kullansak da gün içinde işte, okulda olduğumuz zamanları düşünecek olursak; evden işe giderken, öğle arası, iş çıkışı ve yatmadan önceki saatlerde mutlaka Instagram hesabımıza girip bir göz atarız. Yani sabah 8-9 civarında, 12 ile 1 arasında, akşam 6 ile 7 arasında ve gece 12 ile 1 arasında fotoğraf paylaşırsanız akışta aşağılara düşmezsiniz. Aynı zamanda çok sık paylaşım yapmasanız da düzenli aralıklarla paylaşım yaparak takipçilerinizin sizi unutmamasını sağlamalısınız.

9) Takipçilerinizin fotoğraflarını beğenin, onların takipçilerine ulaşın.

Instagram’da başkalarının fotoğraflarını beğenmek, yeni takipçiler kazanmak için en iyi yöntemlerden biridir. Başkalarının fotoğraflarını beğenerek, diğer kullanıcılarla etkileşim kurabilirsiniz. Ayrıca platformdaki görünürlüğünüzü artırmış olacağınız için insanların sizi takip etme olasılığı artar.

 10) Sizi için önerilenler listesine mutlaka göz atın.

Instagram’ın sizin için önerdiği kişileri, başta Facebook arkadaşlarınız ve sizinle direkt ilgili kişileri takibe almayı unutmayın. Bunun için sağ üst köşede bulunan çark simgesine basarak farklı platformlardaki arkadaşlarınızı kolayca bulabilirsiniz. Ortalama takip ettiğiniz her 3 kişiden 2’si sizi geri takip ediyor olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu