Sosyal Medya

Instagram ve Snapchat GIF Desteğini Geri Çekti!

Geçtiğimiz aylarda Instagram’da kullanılmaya başladıktan sonra Snapchat’in de desteğini sunduğu GIPHY‘nin ani bir şekilde kullanımı sonlandırıldı. GIPHY desteğinin sonlandırılmasının sebebi ise ırkçılık.

Instagram‘da uzun bir süredir kullanılabilen ve geçtiğimiz günlerde Snapchat kullanıcılarına da sunulan GIPHY desteği, bir kullanıcının resimlerine ırkçı bir GIF ekleyebilmesiyle ani bir şekilde kaldırıldı.

Lyauna Augmon isimli bir kullanıcı “crime” yani “suç” yazdığı zaman siyahi kişilerin aşağılandığı bir GIF’e ulaşmış. Bu GIF’te “Zencilerin işlediği suçlardaki ölüm sayısı” metni yer alıyor ve bir adet maymunun sürekli olarak sayıları değiştirdiği gözleniyor.

Lyauna Augmon’un bu GIF’i Twitter’da paylaşması ve “derhal özür dileyin ve bunu silin” demesi üzerine Twitter’da ciddi bir etki gösterdi ve bu GIF sonrasında hem Instagram hem de Snapchat GIPHY desteğini kaldırma kararı aldı. Ancak gerekli kontroller sağlandıktan sonra her iki platformunda GIPHY desteğini tekrar sağlayacağı bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu