Sosyal Medya

Instagram Kronolojik Ana Sayfa Düzenini Geri Getirmeye Hazırlanıyor!

Instagram geçtiğimiz yıllarda, kronolojik haber kaynağında değişikliğe giderek çok tartışılan bir algoritmik haber kaynağı biçimini kullanıma sunmuştu. İlgi düzeyine göre oluşturulan haber kaynağındaki gönderiler kullanıcılar arasında oldukça ağır bir ters tepkiyle sonuçlandı.

Facebook haber kaynağından daha farklı olmasını ve kullanıcıların daha iyi vakit geçirmelerini sağlamak için kaldırılan kronolojik haber kaynağı düzeni yerine alaka düzeyine göre yeni bir yapı getirilmişti. Bu yapı ile gönderilerin paylaşıldığı saat ve tarihten bağımsız olarak kullanıcıların en çok etkileşime girdikleri diğer kullanıcıların gönderileri haber kaynağının en üstünde yer alıyordu.

Bu algoritmik düzen hem Instagram hem de kullanıcılar tarafından ilk başta büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu düzen beraberinde birtakım ciddi problemleri getirdi. İlk olarak yeni algoritma sebebiyle uygulama kapatılıp açıldığında yakından takip ettiğiniz bir hesabın gönderisini göremiyorken, nadiren takip ettiğiniz başka bir hesabın gönderisini ana sayfanın en üstünde görebiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra algoritma, aynı hesabın gönderilerinde de karışıklık yaratıyor. Örneğin yakın takipte olduğunuz bir hesabın günler önceki gönderisini bir saat önce yaptığı gönderi paylaşımından önce görebilmenize sebep oluyor. Hatta takip ettiğiniz kişi sayısı fazla ise bazı hesapların paylaşımları ana sayfada kayboluyor ve bu paylaşımları hiç göremiyorsunuz.

Algoritmanın bir sonucu olarak etkileşim oranlarındaki düşüş de Instagram kullanıcıların şikayetlerine sebep oldu. Instagram bu şikayetleri duymuş olacak ki kronolojik ana sayfa düzenini geri getirmeye hazırlanıyor. Henüz test aşamasında olan eski düzen ile gönderiler paylaşım saatlerine göre sıralanacak ve gönderi paylaşımı yapan hesap ile olan etkileşim göz önünde bulundurulmayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu