Sosyal Medya

Instagram Hikayeleri Snapchat’i Ezmeye Devam Ediyor!

Instagram Hikayeleri, günlük 250 milyon kullanıcıya ulaşmayı başardı. Geçtiğimiz günlerde şirket tarafından açıklanan verilere göre Instagram Hikayeleri, Snapchat Hikayeleri’ndeki öncülüğünü çok büyük bir farkla daha da genişletti.

Snapchat Hikayeleri dünyaya tanıttığında yeni bir şeydi. Ve tabii ki insanlar bağımlısı oldu. Instagram ve Facebook ile birlikte her uygulamaya kopyasının gelmesi ve büyümenin yavaşlaması, günümüzde yaklaşık 166 milyon günlük aktif kullanıcısı bulunmasına rağmen hizmeti başarısızlığa sürükledi. Instagram, Snapchat’in aksine, yeni kullanıcılara yeni bir deneyim sunmak için daha önceki kullanıcıların deneyimlerinden faydalandı. Bu nedenle Instagram Hikayeleri anında herkesi yakaladı ve kullanıcı sayısı çok hızlı bir şekilde büyüdü. Şirket son 50 milyon kullanıcısını sadece 2 ayda ekledi. Önceki 50 milyon 3 ay içinde gelmişti. Buna karşılık Snapchat, kullanıcısı sayısını 150 milyondan 166 milyona yükselmesi için bir çeyreklik yol kat etti.

Şirket bugün 250 milyon günlük kullanıcısı sayısına ulaştığı Instagram hikayeleri için yeni bir özellik ekledi. Instagram artık, canlı yayınlarınızı hikayenize kaydetme seçeneği sunarak, takipçileriniz tarafından 24 saat boyunca tekrar oynatılmasını sağlıyor. Bugün itibariyle, yayını sona erdirdikten sonra Instagram hikayenize eklemek için “Paylaş” butonuna tıklayabilirsiniz veya atlamak için geçiş tuşuna dokunabilirsiniz.

Canlı yayın yapan büyük oyuncular için, Instagram’ın geçici akışları benzersizdir. Yayın durduğunda videonuz sonsuza dek kaybolur. Instagram kullanıcıları videolar kaybolduğu için daha rahat canlı yayın yaptıklarını söylüyor. Hatta şirket milyonlarca insanın yalnızca canlı yayın özelliğini kullandığını ve başka hiçbir ayrıntıyı paylaşmadığını söylüyor. Ancak canlı yayın videoları beklenildiği kadar çok kullanılmıyor.

Kullanıcılar, Instagram’ın ana şirketi olan Facebook’taki canlı yayın akışına da aynı derecede kayıtsız görünüyor. Facebook yayınları varsayılan olarak profilin içine kaydediliyor. Arkasında büyük bir pazarlama kampanyası olmasına rağmen Facebook Live şu anda polisin acımasızlığı ve kendine zarar verme yayınlarıyla tanınıyor.

24 saat boyunca yayınları kaydetmek, canlı akış için ilginç bir orta yolu temsil eder. Video, en yakın arkadaşlarınızın görebilmesi için yeterince uzun sürecek ve sizi rahatsız etmemek adına geri dönmeden kaybolacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu