Sosyal Medya

Instagram Hikayeleri Nasıl Gizlenir?

Instagram hikayeleri, Instagram uygulamasının göze çarpan özelliği haline geldi. Bu özellik, sadece 24 saat sonra kaybolan, kısa süreli videolar ve resimler paylaşmanızı sağlar. Aylık 250 milyon kullanıcı sayısına erişen Instagram Hikayelerini istemediğiniz kişilerin görmesini engelleyebilirsiniz. Instagram hikayeleri nasıl gizlenir öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki başlığı inceleyiniz.

Instagram Hikayelerini Gizleme

Sizi takip eden herhangi bir kişinin hikayenizi görüntülemesini istemiyorsanız, hikayenizi bu kişiden gizleyebilir ve sonrasında paylaşacağınız hikayeleri görmesini engelleyebilirsiniz. Hikayenizi birinden gizlemek istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyiniz.

  1. Mobil cihazınızda bulunan Instagram uygulamasını açınız.
  2. Ardından sağ en altta yer alan simgeye tıklayarak profilinize gidiniz.
  3. Buradan sağ üst köşede yer alan, iOS cihazlarda çark simgesine, Android cihazlarda üç nokta simgesine tıklayınız.
  4. Hesap başlığının altında yer alan “Hikaye Ayarları”na tıklayınız.
  5. Karşınıza gelen ekranda “Hikayeyi Gizle” seçeneğine tıklayınız ve listeden hikayenizi görmesini istemediğiniz kişileri seçiniz.
  6. Kişileri seçtikten sonra sağ üst köşede yer alan “Bitti” sekmesine tıklayınız.

Hikayenizi gizlemek istediğiniz kişileri, hikayenizi görüntüleyen kişilerin listesine bakarken de seçebilirsiniz. Kişinin adının üzerinde yer alan üç nokta simgesine tıkladığınızda “Hikayeyi Kullanıcıadı’ndan Gizle”yi seçiniz. Bu şekilde diğer hikayelerinizin görüntülenmesini önlemiş olacaksınız.

Instagram hikayelerini birisinden gizlemek kişiyi engellediğiniz anlamına gelmez. Bu kişi hikayelerinizi görmez ancak profilinizi ve gönderilerinizi görüntülemeye devam edecektir. Instagram hikayenizi kimlerin görüntüleyeceği hesabınızın gizlilik ayarları ile de alakalıdır. Eğer hesabınız gizliyse hikayenizi sadece onaylamış olduğunuz takipçileriniz görüntüleyebilir. Hesabınız herkese açıksa akış sırasında takipçileriniz, profilinizde ise herkes görebilir.

Peki siz takip ettiğiniz herhangi bir kişinin hikayesini görüntülemek istemiyorsanız ne yapacaksınız? Tabii ki bunun da çözümü var. Akışın üst tarafında yer alan çubukta hikayesini görüntülemek istemediğiniz kişinin hikayesini şu şekilde gizleyebilirsiniz;

  1. Akışın üst kısmına, hikayelerini gizlemek istediğiniz kişinin profil resmine dokunun ve basılı tutun.
  2. Karşınıza “Kullanıcıadı Gizle” seçeneği gelecek. Bu seçeneğe tıklayınız.

Gizlediğiniz kişinin hikayeleri akışın en sonuna görünecek ve güncellendiği durumda etrafında renkli daire olmayacak. Ayrıca siz hikayeleri izlerken otomatik olarak oynatılamayacak. Eğer gizlediğiniz hikayenin tekrar görüntülenmesini istiyorsanız aynı adımları takip ediniz ve bu kez “Kullanıcıadı’nın Hikayesini Görünür Yap” seçeneğine tıklayınız.

Unutmayın ki birisinin hikayesini gizlediğinizde o kişiyi takipten çıkarmış olmuyorsunuz. Gönderilerini aynı şekilde akışta görüntülemeye devam edebiliyorsunuz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu