Teknoloji

HTC’nin Yeni Amiral Gemisi U 11 Geliyor!

HTC son birkaç yıldır istediği başarıyı elde edemedi. Şirket, U serisi akıllı telefonlarıyla bunu değiştirmeyi ve yoluna devam etmeyi umuyor. Yılın başında U Ultra ve U Play‘i duyurmuştu ve şimdi de U 11 ile karşımıza geliyor. U 11, HTC’nin piyasada kalabilmesi için, tüketici ilgisini artıran ve diğer amiral gemileri ile başa çıkabilecek önemli bir cihaz olacak.

HTC, U 11’in 16 Mayıs‘ta tanıtılacağını duyurdu. Aylardır beklenen cihazın geç çıkmasının muhtemel sebebi Snapdragon 835‘ten kaynaklanan arz sıkıntısı. 16 Mayıs’ta tanıtılacak olan telefonun ne zaman satışa çıkacağı ise henüz belli değil. Ancak ön siparişlerin tanıtımdan hemen sonra başlayacağı tahmin ediliyor.

Bir amiral gemisi olan HTC U 11, Galaxy S8, LG G6 ve Huawei P10 gibi cihazlarla rekabet edecek. Söylentilere göre akıllı telefon QHD çözünürlükte 5.5 inç ekrana ve 3.000 mAh pil paketine sahip olacak. Yukarıda belirtildiği üzere, HTC U 11, Qualcomm’un en yeni yonga seti olan Snapdragon 835 ile güçlendirilecek.

U 11’in iki değişik çeşidi mevcut; bir tanesi 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanına ve diğeri 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip olacak. Depolama alanını bir microSD kart yardımıyla genişletebileceksiniz.

Sony’nin IMX362 sensörü ve HDR + desteğine sahip bir 12 MP arka kameraya sahip olacaksınız. Bu özellikler fotoğraf çekilmeden önce vizörde gerçek zamanlı HDR işlemi sunuyor. HTC ayrıca, cihazın, Sony’nin IMX351 sensörüne sahip 16 MP ön kamerasıyla donatılmasını sağlayacak.

U 11, HTC’nin Sense 9 kullanıcı arayüzü ve Android 7.1 Nougat ile birlikte geliyor. Sense Companion dijital asistanı da dahil olmak üzere tabloya epeyce özellik katıyor; size hatırlatmalar içeren bilgi kartlarını, haftalık adım sayımı özetini ve bulunduğunuz yerin çevresindeki restoran önerilerini de bu telefonda bulabileceksiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu