Dijital Pazarlama

Google Reklamları Nedir?

Sürekli bir gelişim halinde olan internet dünyası, genel geçer pek çok algının değişmesine sebep oldu. Bu algılardan bir tanesi de reklamcılık sektörünün internete olan evrimidir. İnternet reklamlarının popülerliğinin oldukça arttığı bugünlerde en sık kullanılan reklam modeli Google reklamlarıdır. Google reklamlarının popüler olmasının sebebi internet kullanıcılarının % 89’unun arama motoru olarak Google kullanıyor olmasıdır. Google reklamları nedir derseniz Google reklamları iki farklı türdedir diyebiliriz. Bunlar Google AdWords ve Google Adsense’dir.

Google Adwords Reklamları

Google, günümüzde en fazla ziyaretçi alan web sitelerinden bir tanesidir. Bu özelliğinden dolayı reklam veren firmaların da ilgisi Google üzerinde oluyor. Bu yüzden reklam verecek birçok firma Google AdWords reklamlari hizmetini kullanıyor. Reklam veren firmalar, AdWords hizmeti sayesinde reklamlarının en üst sırada olmasını sağlarlar. Ayrıca belli anahtar kelimeler sonucunda çıkan reklamlar sayfanın sağında ve alt kısmında da yer alabilir. Reklamların bu şekilde görünebilmesi için reklam veren firmanın başlık, metin, URL olarak planlama yapması ve bütçe ayırması gerekmektedir. Oluşturulan reklamlar, istenilen ülkede ve istenilen bölgede görüntülenebilir. Aynı zamanda Google reklamlarının hedef kitlesi, yaş aralığı, cinsiyeti gibi faktörleri de seçilebilir durumdadır.

AdWords’te Anahtar Kelime Belirleme: Google üzerinden reklam vermeye karar verildiği durumda pek çok sorumluluk göze alınmış demektir. Bunlardan biri de anahtar kelime belirlemedir. Anahtar kelime belirlemek için şunlar yapılabilir;

  1. Reklam Hakkında Araştırma: Web sitesinde bulundurulacak olan reklamlar hakkında araştırma yapılmalıdır. Böylece internet kullanıcılarının reklamı bulmak için hangi anahtar kelimeleri kullandığı öğrenilebilir.
  2. Sadece ve Kısa Anahtar Seçimi: Anahtar kelime seçiminde kısa ve sade kelimeler seçilmelidir. Çok dikkat edilmeyen bu durum Google tarafından önemsenmektedir.
  3. AdWords Reklam Anahtarlarını İnceleyin: Sistemde var olan veriler incelendiğinde en çok aranan kelimeleri ve en çok merak edilenleri görerek anahtar kelimeler seçilebilir.

Güvenilir ve Kaliteli Site Yapısı: Web sitelerinin Google reklamları sayesinde sıralama yer alabilmesi için güvenli bir alan oluşturmanız gerekiyor. Google kurallarında güvenlik ve kalite ön plandadır. Bu yüzden tercih edilen sitelerin yazılım ve güncellemelerinin iyi olması gerekiyor.

Tıklanma ve Günlük Ziyaretçi Oranı: Google reklamları yayınlandıktan sonra tıklanma oranlarının artmasıyla günlük ziyaretçi oranında da artışlar meydana geliyor. Bu da web sitesinin Google sıralamasında üst sıralara gelmesini sağlıyor.

Google AdSense Reklamları

Google reklamlarının bir diğeri de AdSense reklamlarıdır. Google AdSense reklamları, web sitesine sahip olan bireylerin yayınladıkları içerik üzerinden para kazanmalarını sağlayan bir hizmettir. AdSense, sitedeki içerik ve siteyi ziyaret eden kullanıcılara göre; metin reklamlarını ve görüntülü reklamları siteyle eşleştirir. Bu reklamlar ürünlerini tanıtmak isteyen kişiler tarafından oluşturulur. Reklam veren bireyler her reklam için farklı ücret ödeyeceklerinden kazanacakları ücret de değişecektir. AdSense reklamları 3 aşamada çalışır. Bunlar;

  1. Reklam Alanlarını Kullanılabilir Hale Getirin: Siteye yapıştırılan reklam kodu sayesinde reklamların hangi alanda görüntüleneceğini site sahipleri karar verir.
  2. En Yüksek Ödemeyi Yapan Reklamlar Sitede Görüntülenir: Reklam verecek kişiler sitedeki reklam alanları için gerçek zamanlı bir açık artırma ile teklif verir. En yüksek fiyatlı reklam web sitesinde görüntülenir.
  3. Ödeme Alınır: Web sitesinde verilen reklamların ödemelerini web sitesi sahipleri alacaktır. Oluşabilecek herhangi bir problemde reklamveren ve ağlar arasındaki işlemleri Google yapmaktadır.

Profesyonel bir ekibin reklamlarınızı yönetmesini istiyorsanız Google reklamları ilgili linkine tıklayarak bizimle iletişim sağlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu