Teknoloji

Google, Pixel C Arayüzünü Değiştirdi

Google, Pixel C tabletini uzun bir süre sonunda iyileştirme kararı aldı. Pixel C arabirimi için yeni bir yazılım güncellemesinin yapıldığını ve bu güncellemenin birçok yeni düzenlemeyi içerdiğini duyurdu. Bu düzenlemelerin ilki; tabletin daha büyük ekranı için tasarlanan çoklu görev görme şeklidir. Pixel C uygulama değiştiricisi; açık uygulamaların kaydırma listesinde görüntülenmesi yerine, en son kullanılan sekiz programın bir tablo şeklinde görüntülenmesini sağlıyor.

Yapılan değişikliklerin arayüzünün Google’ın kendi Pixel akıllı telefonuyla birleştirilmesi amaçlandı. Bu; Google‘ın kendi uygulamalarını ve görünümünü güncellediğiniz uygulama simgelerinin bol miktarda olduğu anlamına geliyor. Yeni güncellemeyle tablet ekranının alt kısmında yer alan “tüm uygulamalar” sekmesinin artık olmadığını göreceksiniz. Artık uygulamaları görmek için ekranın altını hızlıca kaydırmanız gerekecek.

pixel c tablet

Son değişiklik; Pixel’in hava durumu ve tarih sekmelerinin ekranı sağ üst köşesine taşınmış olmasıdır. Google arama çubuğu da artık yoktur ve yerine “G” logosu gelmiştir. “G” logosuna hafifçe tıkladığınızda arama sekmesine erişebilirsiniz. Android tabletlerde bu yeni hava durumu sekmesine dokunmak portre modunda görüntülenebilen bir hava durumu sayfasına gitmenize neden oluyor. Bu da tabletinizi yatay modda kullandığınızda problem yaşanmasına neden oluyor.

Bu yeni güncelleme bir süredir Android beta programında yüklü olanlarda vardı, ancak bugünden itibaren tüm kullanıcıların kullanımına açıldı. Ayarlar sekmesinden sistem güncellemesinin var olduğunu kontrol etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu