Sosyal Medya

Facebook Yeni Bir Mobil Tasarımla Kullanıcıların Karşısında!

Facebook, sitenin ana arayüzünü daha temiz bir görünüm haline getirmek için Haber Kaynağı‘nı yeniden tasarladı.

Herkesin haber akışı farklıdır; fotoğraf, video, GIF ve bağlantılara kadar benzersiz bir içerik grubu ile doludur. Oldukça fazla içerik türü olduğu için, her akışı bir öncekinden daha karmaşık hale gelir. Facebook; Haber Akışı’nı daha kolay gezilebilir, daha kolay okunabilir ve konuşmaya daha açık hale getirilebilir şekilde düzenlemek için önümüzdeki haftalarda birkaç güncelleme yapacağını açıkladı.

Facebook’un Yeni Tasarımı ile Yapılacak Değişiklikler

Daha İyi Sohbet Seçeneği

Facebook, her zaman insanların Facebook’ta daha canlı ve anlamlı konuşmalar yapmasına yardımcı olmak için çalıştıklarını söylüyor. Yorumlar, giderek artan bir şekilde, bir yayın hakkında diğer insanlarla görüşme yapmanın yolu haline geldi. Bunun farkında olan şirket yorum stilini güncelleyerek, hangi yorumun hangi kişiye doğrudan yanıt olduğunu görmeyi daha kolay hale getirdi.

Geliştirilmiş Okunabilirlik

Facebook, Haber Kaynağı’nın görünümünü ve özelliklerini yenilemek için şunları içeren güncellemeler yapıyor:

  • Tipografinin daha okunaklı olabilmesi için artan renk kontrastı
  • Her şeyin daha kolay okunması için daha büyük bağlantı önizlemesi
  • Güncellenmiş simgeler ve daha büyük ve hafifçe dokunmak için Beğen, Yorum ve Paylaş düğmeleri
  • Gönderi yapan veya yorum yapan kişileri gösteren yuvarlak profil resimleri

Daha Kolay Gezinme

Daha tutarlı bir deneyim oluşturmayı amaçlayan şirket, kullanıcıların Facebook Haber Kaynağı‘nda gezinme biçimini daha iyi hale getirdi. Aşağıdaki işlemler daha kolay hale getiriliyor:

  • Bir bağlantının üzerine tıklamadan önce sizi nereye götürecek göreceksiniz.
  • Daha belirgin bir geri tuşu sayesinde Haber Kaynağı’na hızlıca dönebilirsiniz.

Büyük değişiklikler olmasa da Facebook kullanıcı deneyimi açısından önemli bir tasarım güncellemesi olduğu kesin. Şu anda bu özellikleri görüntüleyemeyebilirsiniz fakat birkaç haftaya tüm dünyada kullanılıyor olacak.

Facebook’un uygulamaya koyduğu bir diğer özellik de Hikayeler’e gelen yeni kamera özellikleridir. Bu özellik ile Facebook’un ana uygulamasının içindeki kameraya geçerseniz, iki saniyelik GIF’leri kaydetme ve bunları Haber Kaynağına, hikayene veya bir arkadaşınıza bir mesajda gönderebilme olanağına sahip olursunuz. Facebook, GIF’in yanı sıra, kamera ekranından düz bir canlı akış başlatmanıza da olanak tanır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu