Sosyal Medya

Facebook Hikayelere Masaüstü Fotoğraf Düzenleme Özelliği Geliyor

Facebook Hikayeler, kullanıcılardan beklenen ilgiyi görmemesine rağmen yeni özellikler almaya devam ediyor. Yayınlanan yeni özellikle ile birlikte Facebook Hikayeler’e masaüstü fotoğraf düzenleme aracı geliyor. Bu yeni özellik ile birlikte Facebook, hikayelerde yakalayamadığı ilgiyi kırmak istiyor.

Geçtiğimiz aylarda gelen Instagram Hikayeler’e çapraz paylaşım özelliği ile Facebook Hikayeler’in kullanım oranında artış görülmüştü. Fakat Facebook hikayeler, Snapchat’i ardında bırakan Instagram Hikayeler ve WhatsApp Status ile yarışamıyor. Buna rağmen şirket, fotoğraf düzenleme özelliğinin işe yaracağını düşünüyor. Facebook’un görsel gönderiler oluşturmayı sağlayan fotoğraf düzenleme aracına benzeyen bu yeni özellik ile fotoğrafa metin ve çıkartmalar ekleyebilir, renk filtrelerinden faydalanabilirsiniz.

Fotoğraf düzenleme özelliği henüz herkes tarafından kullanılmıyor. Eğer siz bu özelliği kullanabilenlerdenseniz Facebook masaüstüne hikaye eklemeyi tamamlamadan önce sağ alt köşede bulunan Fotoğrafı Düzenle seçeneğine tıklayabilirsiniz. Bu sayede pek çok düzenleme alternatifinin yanı sıra farklı font ve renklerden yararlanarak hikayenizi süsleyebilirsiniz. Facebook bu özellikle beraber masaüstünde hikaye paylaşmayı daha etkin hale getiriyor.

Son zamanlarda günlük aktif kullanıcı sayısının düşmesiyle zor bir sürece giren Facebook, aktif kullanıcı sayısını artırmak amacıyla haber kaynağında, yayıncı yaklaşımında, içeriklerde, reklam ve yorumlarda birtakım değişiklikler gerçekleştirdi. Fakat Facebook hikayelere gelen bu yeni özellik, günlük aktif kullanıcı sayısına pek de etki edecek gibi gözükmüyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu