Sosyal Medya

Facebook, Canvas Reklam Biçimini Instagram Hikayelerine Getiriyor

Instagram, reklamverenler için birkaç yeni özellik açıkladı. Günlük olarak 250 milyondan fazla kişiye ulaşan Instagram Hikayelerine Canvas reklam biçimi getiriliyor. İşletmeler, bu yılın başından bu yana Instagram Hikayelerinde reklam verebilirken, bu karışıma yeni, tam ekran, etkileşimli bir reklam biçimi getiriyor.

Bir Instagram blog yazısında; “Facebook’un hızlı yüklemeli tam ekran Canvas biçimini Instagram Hikayelerinde kullanma becerisi ile pazarlamacılar, Canvas’ın yaratıcı çok yönlülüğünü, etkileyici marka ve ürün hikayelerini anlatmak için kullanabilirler.” ibaresi yer aldı. Ve şöyle devam edildi; “Tam ekran deneyiminin kesintisiz bir şekilde genişletilmesi, reklamverenlerin sadece tek bir reklamla müşterilerin ilgisini çekmesini sağlar.”

Ayrıca Instagram, işletmelerin artık organik Instagram Hikayeleri için kullandıkları medyayı yükleyebileceklerini ve gelecekteki reklam kampanyalarında kullanmak üzere Reklam Yöneticisi aracılığıyla kaydedebileceğini söylüyor. Bununla birlikte şirket, reklamverenlerin Facebook özellikleri kapsamında kendi kampanyalarına Instagram Hikayeleri eklemesini istiyor. Hikayelerin, Yerleşim Optimizasyonu ile Facebook, Instagram ve Kitle Ağı kampanyalarına eklenebileceğini de ekliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu