En iyi WordPress LMS Eklentileri
Günümüz dünyasında yeni şeyler öğrenmek her insanın kendini geliştirmek için yapması gereken şeylerden biridir. Fazla maliyete girmeden kariyerde ilerleme şansı veren online kurslar, tek bir işe odaklanan eğitimciler için gelir kapısı haline gelebiliyor. Bilgi birikiminize güveniyorsanız ve hangi alanda bilgi birikimi sahibiyseniz sitenizi uzaktan eğitim sitesi haline getirebilirsiniz. En iyi WordPress LMS eklentileri hakkında bilgi almak için doğru adreste olduğunuzu söyleyebiliriz.
LMS Nedir?
LMS’nin açılımı Learning Management System’dir. Türkçe karşılığı ise öğrenim yönetim sistemidir. Online olarak birçok kişiye eğitim materyalleri sunmanıza yardımcı olan yazılımlara LMS denir.
LMS eklentileri sayesinde internet sitenizi uzaktan eğitim ortamına çevirebilir ve gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. PDF, video, sınav ve ödev gibi eğitim için gerekli olan şeyleri yönetmenizi sağlamaktadır. Siz de belirli bir konuda yeterli bilgi birikimine sahipseniz ve bir şeyler öğretmek istiyorsanız WordPress LMS eklentileri kullanabilirsiniz.
LMS Eklentileri Ne İşe Yarar?
1- LMS eklentileri sayesinde online sınıflar oluşturabilir ve öğrencilerinize sınav, quiz gibi testler yapmanıza olanak sağlar.
2- LMS eklentileri sayesinde kurslarınızda kaç kişi olduğunu bilebilir ve hangi üyelik olduğuna göre para kazanabilirsiniz.
3- Konular ilerlemeye başlayınca veya öğrencilerin gösterdiği başarıya göre sunduğunuz eğitimin kalan kısmını sisteme ekleyebilirsiniz.
4- Öğrencilerin hangi konuları çalıştığını öğrenciler görebilir ve isterseniz bu bilgiler öğrenciler ile mail yolu ile onlarla paylaşılarak motive etme çalışmaları olabilir.
5- Birçok LMS eklentisi, BuddyPress ve bbPress entegrasyonuna sahiptir. Böylelikle öğrenciler profil oluşturabilir ve öğretmen ve öğrenciler ile iletişim halinde olabilir.
6- Komisyon ve kupon gibi şeyler hazırlayarak daha çok kişiyi kurslarınızı kullanmaya teşvik edebilirsiniz.
7- Kursunuzu bitiren öğrenciler için sertifika hazırlayabilirsiniz. Sertifikaları bir üst seviyedeki kursun kilidini kaldırmak gibi bir mizansenle kullanıcılarınıza sunabilirsiniz.
8- LMS eklentilerinin sahip olduğu premium sürümleri, eğitim veren kişinin ev ödevi vermesi, bu ödevleri problemsiz göndermesini ve ödevleri kolaylıkla notlandırmasını sağlamaktadır.
En iyi WordPress Cache eklentileri hakkında bilgi almak için: En İyi WordPress Cache (Önbellek) Eklentileri
En iyi WordPress LMS Eklentileri
Yıllarca öğrendiğiniz bilgi ve tecrübeleri başkaları ile paylaşmak istiyorsanız sizler için en iyi LMS eklentileri hakkında bilgi vermek istedik.
LearnDash
LearnDash eklentisi, onlarca Fortune 500 şirketi ve üniversiteler tarafından kullanılmaktadır. LearnDash ile kendi marka ve logonuzla eğitim portalı oluşturabilirsiniz. Sürükle-bırak özelliği ile çok katmanlı kursları kolaylıkla oluşturabilir ve içeriğinizi tekrar kullanabilirsiniz.
LearnDash sayesinde soru bankası, sekiz farklı soru türünde test, kurs ve ders hazırlayabilirsiniz. LearnDash’in en önemli özelliğinden biri, bir öğrenci kursu tamamlayınca puan kazanıyor ve kazanılan puanlar ile yeni kursların kilidi açılabiliyor.
Temanız mobil uyumlu ise her cihazda sorunsuz çalışabilen LearnDash, bünyesinde bulunan forumlar sayesinde herhangi bir forum eklentisine ihtiyaç duymaz. Bu eklentinin beğenilmeyen tarafı fiyatının yüksek olmasıdır. Beğenmezseniz 30 gün içerisinde iade edebilirsiniz.
Lifter LMS
Bu eklentiyi öne çıkaran özelliklerinden ilki arka plan tasarım öğelerine sahip olan bir grafik paketine sahip olmasıdır. Divi ve Beaver Builder gibi sürükle-bırak özelliği de iyi yönleri arasında bulunmaktadır. Uzun süre oturum açmama, sınavda başarısız olma ve önemli tarihler için hatırlatma e-postası da bulunmaktadır. WooCommerce, MailChimp ve AffiliateWP ile entegrasyonu, 30 günlük ücretsiz deneme sürümü ve örnek kurs şablonları sayesinde Lifter LMS, en iyi WordPress LMS eklentileri arasında kendine yer buluyor.
LearnPress
LearnPress eklentisinde de sürükle-bırak özelliği bulunmaktadır ancak video yerleştirme özelliği yoktur. Multimedya içerikleri WordPress düzenleyici ile eklemeniz gerekmektedir.
1- 2-3 öğretmen bir kursu yönetebilir,
2- WooCommerce veya popüler üyelik eklentileri entegre edliebilir,
3- Reklamlara tıklayanların görebileceği, kursunuza dair bilgi veren bir ‘’landing page’’ şablonu da sunmaktadır.
Tutor LMS
2019 yılının başlarında piyasaya sürülen Tutor LMS, ücretsiz olmasına karşın özellikleri bakımından çok şey sunması ile ün kazanmıştır. Diğer LMS eklentilerle neredeyse aynı özelliklere sahip olan Tutor LMS, banka havalesi ve özel sertifikaları mükafatlandırma gibi eşsiz özellikleri de bünyesinde bulundurmaktadır. Quiz oluşturucu sayesinde soru kalıpları seçebilir ve süre ayarlayabilirken birçok soru türünü de kullanabilirsiniz. Tutor LMS; LearnDash, LearnPress diğer online eğitim platformlarına da geçiş özelliği sunuyor.
Sensei
Sensei, WooCommerce WordPress ile sorunsuz bir şekilde etkileşime girebilmektedir. İyi kodlanan birçok WordPress teması Sensei eklentisi ile uyum içerisindedir. Kısacası illa WooCommerce teması kullanmanıza gerek yoktur. Bu eklenti ile hazırlanan her kurs birden çok ders ve modül içerebilmektedir. Sürükle-bırak özelliği olmayan Sensei, modül-kurs, ders-modül ilişkilendirmelerinde açılır listelere güvenmenizi gerektiriyor. Öğrencilerin ve kursların ilerlemesini takip eden analiz aracı olan olan Sensei, eklemek istediğiniz özellikleri birçoğu ücretsiz olan uzantılarla eklemenize olanak sağlamaktadır.
Hangi eklentiyi seçeceğiniz konusunda kararsız kaldıysanız, LearnDash ve Lifter LMS gibi arkasında güçlü ekipler olan ve her zaman yeni, yararlı, geliştiren özellikleri kullanıcılarına sunmak isteyen eklentiler olduğunu belirtebiliriz.
Bütçe konusunda fazla uçmak istemeyen kişiler LearnPress ve Sensei eklentilerini kullanabilir. Ücretsiz bir sürümle birçok özellik sunan Tutor LMS’in de tercih edilebileceğini belirtmek istiyoruz.
Bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için ‘’en iyi WordPress LMS eklentileri’’ hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarız sizler için yararlı ve bilgi verici bir içerik olmuştur.