İnternet Dünyası

En İyi Google Uygulamaları

1998 yılında kurulan Google, çevrimiçi bilgi paylaşımını, internet aramalarını ve reklam kampanyalarını içeren bir şirkettir. Günümüzde internet kullanıcılarının neredeyse % 80’i Google’ı arama motoru olarak kullanıyor. Durum böyle olunca Google, kullanıcılarına pek çok yararlı uygulama sunuyor. Hayatı çok daha kolay hale getiren en iyi Google uygulamalarına ve özelliklerine aşağıdaki başlıktan ulaşabilirsiniz.

En İyi Google Uygulamaları Nelerdir?

Google Çeviri

En iyi Google uygulamalarından biri olan Google çeviri sayesinde bilmediğiniz kelimeleri ve cümleleri kolay bir biçimde kendi dilinize çevirebilirsiniz. Yeni güncellemesi ile oldukça iyi sonuçlar veren Google Translate’i 100’den fazla dil seçeneği ile kullanabilirsiniz.

Google Drive

Nerede olursanız olun, tüm dosyalarınıza ulaşma imkanını Google Drive ile sağlayabilirsiniz. Fotoğraflarınızı, tasarımlarınızı, çizimlerinizi, kayıtlarınızı, videolarınızı ve diğer tüm dosyalarınızı burada saklayabilirsiniz. Ücretsiz olarak 15 GB’lık bir depolama alanı sunan Google Drive üzerinden dosyalarınızı arkadaşlarınızla da paylaşabiliyorsunuz.

Google Haritalar

Bir noktadan farklı bir noktaya gitmek için yapmanız gereken tek şey akıllı cihazınıza Google Haritalar uygulamasını indirmek. Oldukça gelişmiş özellikleriyle en iyi Google uygulamalarından biridir. Haritalar sayesinde yol tarifi alabilir, istediğiniz noktayı haritalarda görüntüleyebilirsiniz. Navigasyon özelliği sayesinde de sesli yönlendirmelerle istediğiniz noktaya ulaşabilirsiniz.

Google Mail Checker

Bir eklenti olarak çalışan Google Mail Checker’ı bilgisayarınızda kullanmaya başladığınızda gelen kutunuzdaki okumadığınız maillerin sayısını görüntüleyebileceksiniz. Ayrıca eklenti sekmesine tıkladığınızda mailinize otomatik olarak yönlendirileceksiniz. Bu eklenti sayesinde sürekli mail kontrolü yapmak zorunda kalmayacaksınız.

Google Takvim

Hayatınızdaki önemli olayları kaydetmek için kullanabileceğiniz Google Takvim’in mobil uygulamasını da edinebilirsiniz. İstediğiniz güne, istediğiniz saate etkinlik ekleyebilir, bu etkinliği istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Ayrıca “Hatırlatıcı” seçeneğiyle size hatırlatılmasını istediğiniz her şeyi kaydedebilirsiniz. Gelen yeni güncelleme ile uçak, restoran vb. rezervasyonlarınız E-Mail’inizden otomatik olarak Google Takvim’e çekilecektir.

Google Dokümanlar

Google Dokümanlar en iyi Google uygulamalarından biridir. Bu uygulama sayesinde yeni dokümanlar oluşturabilir, mevcut dokümanları başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca slayt ve Excel dosyalarını da bu uygulama üzerinde kullanabilirsiniz.

Google Sözlük

Bir eklenti olarak hizmet veren Google Sözlük, çoğu zaman Google çeviri ile karıştırılıyor. İkisi birbirinden farklı uygulamalardır ve Google Sözlük’te bilmediğiniz kelimenin ne demek olduğuna ulaşırsınız. Örneğin; “Search” kelimesinin anlamını bilmiyorsanız bu kelimeyi seçtiğinizde bir baloncuk içerisinde bu kelimenin ne demek olduğu karşınıza gelecektir.

Google Hangouts

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bu uygulama üzerinden, fotoğraf, mesaj, emoji gönderebilir, video görüşmeleri yapabilirsiniz. En iyi Google uygulamalarından biri olan Hangouts’u Android ve Apple cihazlarda kullanabileceğiniz gibi bilgisayarlarda da kullanabilirsiniz.

Google Keep

Daha sonra görüntüleyebilmek adına bir web sayfasını, görseli veya metini kaydetmek istiyorsanız Google Keep tam size göre. Chrome eklentisi olarak çalışan bu uygulamaya kaydettiğiniz herhangi bir içerik ile ilgili notlar alabiliyor, notlarınıza etiketler ekleyebiliyorsunuz.

Google Arts & Culture

Sanatla ilgilenen biriyseniz bu uygulama üzerinden dünyanın her yerinde bulunan sanat ve kültür hikayelerini ve koleksiyonlarını keşfedebilirsiniz. Sanata ilgi duyan kişiler için en iyi Google uygulamalarından biridir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu