Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Kanalları

Dijital pazarlama; online ortamlarda ürün veya hizmetlerinizi tanıtabileceğiniz, geleneksel pazarlama yöntemlerine oranla daha avantajlı ve tercih edilebilirliği daha yüksek pazarlama aracıdır. Dijital pazarlamada en etkili platform web siteleridir. Eğer web sitenizden ürün satışı gerçekleştiriyorsanız internet sitenizin kullanıcı odaklı olması gerekmektedir. Ayrıca internet kullanıcılarının satmış olduğunuz ürünlere rahatça erişebilmesini sağlamalısınız. Dijital pazarlama kanalları diğer pazarlama yöntemlerine göre daha çok kişiye erişmenizi sağlar. Dijital pazarlama kanalları ile hedef kitlenize direkt erişebilir, reklam kampanyalarından elde ettiğiniz verimi üst düzeye taşıyabilirsiniz. Aynı zamanda müşterilerinizin isteklerini, taleplerini ve tepkilerini hızlı bir şekilde görebilir, böylece sektörde aktif kalabilirsiniz.

Dijital Pazarlama Kanalları Nelerdir?

İçerik

Dijital pazarlama kanallarının ilki içerik pazarlamacılığıdır. Hedef kitlenizi gereksinimleri doğrultusunda memnun edebilmek adına içeriğinizin bazı özelliklere sahip olması gerekir. Bu özellikler;

  • Değerli: Müşteriler ve potansiyel müşteriler için içerikte neler bulunuyor, müşterilerin dilinden mi konuşuyorsunuz, müşterilere hiçbir yerde bulamayacakları bilgiler mi sunuyorsunuz sorularının cevaplanması gerekiyor.
  • Güncel: İçeriğe sektör ile ilgili habersel değer taşıyacak şeyler katmalısınız ve konunuz diğer web sitelerinin daha önce sunduğu şeylerden farklı olmalıdır.
  • Çözüm Odaklı: Müşterileri rahatsız eden konulara çözüm sunmalısınız. Ayrıca gerçekçi ve uygulanabilir bilgiler sunmalı ve müşterilerinizin bu bilgileri gördükten sonra “Daha fazla öğrenmeliyim” hissine kapılmasını sağlamalısınız.

Blog

Web sitenizin blogu müşteriler ve potansiyel müşteriler için güvenilir bir kaynak olarak görülmelidir. Blogunuzu sektörünüz hakkında değerli bilgilerin bulunduğu dijital pazarlama kanallarından biri olarak görebilirsiniz. Eğer ilk izlenimde kurumsal bir algı yaratabiliyorsanız bu size olumlu bir dönüş kazandıracaktır. Dijital pazarlama kanallarının bu noktasında göz önünde bulundurmanız gereken bazı hususlar vardır. Bunlar;

  • Ritim: Aynı sektörde yer aldığınız diğer web siteleri hangi sıklıkta paylaşım yapıyor ölçümlemelisiniz. Ayrıca ziyaretçilerinizin sosyal medya paylaşımlarına ayırdığı belirli bir zaman dilimi var mı analiz etmelisiniz.
  • Başlıklar ve Maddeler: Ziyaretçileri bulmak istedikleri bölümler ve alt başlıklar noktasında zora sokmamalısınız. İçeriğinizi dikkat çekici başlıklar ve maddeler şeklinde düzenlemelisiniz.
  • Önemli Kaynak: Blogunuz ziyaretçileriniz için bir kaynaktır. Sosyal medyayı ve E-Mail pazarlamacılığını kullanarak blogunuzun tanıtımını yapabilir ve yayınlayacağınız içerikler hakkında ipucu verebilirsiniz.

Sosyal Medya

Dijital pazarlama kanalları arasında en yüksek pay sosyal medyanındır. Sosyal medya; içeriğinizin ulaşması, ürün veya hizmetlerinizin tanıtımının yapılması konusunda oldukça fazla fırsat sağlar. Kolay uygulanabilir yöntemlere evrilerek sosyal medyadaki varlığınızı yükseltebilirsiniz. Bunun yöntemleri şunlardır;

  • Paylaşım: Web sitenizde bulunan tüm sosyal medya paylaşım butonlarının doğru yere konumlandırılmış olması gerekir. Ne kadar iyi bir içerik yazarsanız yazın eğer sosyal paylaşım imkanı sağlamıyorsanız hiçbir ziyaretçi bu yazıyı paylaşmak için çaba göstermeyecektir.
  • Etkileşim: Sosyal medyadaki etkileşimi artırmak için takipçilerinizle interaktif bir iletişim kurmalısınız.
  • İçeriğinizi Tanıtın: Sosyal medya stratejinize uygun olarak hesaplarınızda içeriğinizin paylaşımını yapmalısınız. Böylelikle içeriğinizin konusu ile ilgili takipçilerinizde merak uyandırabilirsiniz.

E-Mail

E-Mail; elinizde bulunan veritabanı sayesinde müşterilerinizle tekrardan iletişime geçmek ve sadakatlarini sürdürmek adına dijital pazarlama kanallarından bir tanesidir. Başarılı bir strateji sayesinde diğer pazarlama yöntemlerine oranla daha fazla getiri elde edebilirsiniz. Satışları artırmak ve geri dönüşüm oranlarını yükseltmek için bazı yöntemler kullanılmaktadır. Bunlar;

  • E-Mail Testi: Müşterilerinizin E-Maillerinizi okuyup okumadığını bilmek için tek yapmanız gereken test etmektir. E-Maillerin açıklama seviyelerini yapacağınız testler sayesinde belli bir seviyede artırabilirsiniz ya da içerik ve görselleri kullanarak daha etkili mailler gönderebilirsiniz.
  • Bölünmüş Testler: E-Mail bülteninizde yer alan abonelerinizi konum ya da ilgi alanlarına göre kategorilendirmelisiniz. Bu kategorilerin her birinin farklı gereksinimleri vardır ve bu kategorilendirme sayesinde doğru bilginin doğru insana ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu