Teknoloji

Daha Fazla RAM, Bellek ve Özellik İle LG G6 Plus Karşınızda!

Resmi bir blog yazısı ile LG, yeni amiral gemisi olan LG G6’nın özelleştirilmiş yinelemesini tamamladığını açıkladı. LG G6 + olarak adlandırılan bu yeni cihaz size daha fazla bellek ve dahili depolama sunuyor ve tabii ki hepsi bu kadar değil. Mevcut G6’daki bazı özellikler bile kullanıcılara gelişmiş bir deneyim sunmak için yeni sürüme geçirildi.

Yükseltilmiş bir LG G6 cihazının piyasaya sürülmesi, rakipler tarafından benimsenen stratejiyle aynı doğrultuda. Koreli dev akıllı telefonu piyasaya sürmek için acele etti ve şimdi daha fazla mücadele edebilmesi için bu akıllı telefonu yükseltiyor.

LG G6 Plus, orijinal amiral gemisine benzer ve Full Vision ekran boyutunda bir artış sağlamıyor. Sadece dahili özellikler yükseltilmiş oldu. Bu yeni cihazın, LG G6’daki 4 GB RAM ve 64 GB dahili belleğe kıyasla, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama özelliği sunduğu biliniyor. Hala eski Qualcomm Snapdragon 821 yonga seti ve 3,300mAh batarya ile güçlendirilmiş durumda.

LG G6’yı yenilemek uzun sürdüğü için, Koreli devin işlemciyi en yeni ve en iyi Qualcomm Snapdragon 835’e yükseltmesini bekledik. Ancak durum böyle olmadı ve şirket MWC 2017’deki başlatma olayında sahnede olduğu gibi eski çip kullanımını da kolaylıkla haklı çıkaracak. Ancak akıllı telefondaki 32-bit Hi-Fi Quad DAC’den tam olarak yararlanarak ses deneyimini geliştirmiştir.

LG Electronics Mobil İletişim Şirketi başkanı Juno Cho, bu lansman hakkında konuşarak şunları söyledi; “LG’nin G serisi her zaman, mümkün olduğunca çok sayıda müşteriye hitap edeceğine inandığımız inovasyon ve teknoloji sunmakla ilgilidir. Farklı özellik ve renklerle G6 serisini genişleterek, tüketicilerin yeni bir akıllı telefon satın alırken göz önüne alması gereken daha fazla seçenek olmasını sağladık.”

LG G6 Plus‘ın piyasaya sürülmesi önemli duyurulardan biri olsa da, sürümün en önemli noktası; LG G6 serisine gelen yükseltilmiş özellikler olması. Bunların hepsi aşağıda kısaca tanımlanan Yüz Tanıma, Düşük Güç Tüketimi ve Kaplamalı Objektifleri içerir.

  • Yüz Tanıma: LG G6’ya yüz tanıma teknolojisi eklenerek cihazın güvenlik özellikleri artırıldı. Herhangi bir tuşa başmadan ön kamerayı etkinleştirme ve cihazınızın kilidini açmak için tek yapmanız gereken telefonunuzun yüzünüzü tanımasıdır. Yüz tanıma, bir saniyeden daha kısa sürecektir.
  • Düşük Güç Tüketimi: LG, pil tüketimini artırmak için Qualcomm Snapdragon mobil platformuna entegre edilmiş Hexagon DSP mimarisini kullanıyor. All-Ways Aware Hub, algılayıcı ve kablosuz veri toplamak için Google’ın Bağlamsal Hub Çalışma Zamanı Ortamı (CHRE) ile birleşiyor ve çok az pil tüketimi sağlıyor.
  • Kaplamalı Objektifler: Bir çekim yapmaya hazır olduğunuzda parmağınız yanlışlıkla objektifi engelliyorsa ekranda bir uyarı gösteriliyor.

Koreli donanım devi, LG G6 Plus’ın Optik Deniz Mavisi ve Optik Terra Altın renkleriyle piyasaya sürüleceğini ve renk aralığını genişlettiğini söyledi. Bu cihazların arka panelleri kullanıcılara optik efekt sağlamak için merceksel bir film ile kaplanmıştır. LG G6 Plus fiyatı ise mevcut G6’nın fiyatından 100 dolar daha fazla olacak. Ülkemizde ne zaman satışa çıkacağı konusunda net bir bilgi verilmedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu