İnternet Dünyası

Chrome’a Yeni Bir Özellik: Sessize Alma!

Google, otomatik olarak video oynatan web sitelerinin kullanıcıları rahatsız ettiğinin farkında. Buna çözüm olarak Chrome’a web sitelerini sessize alma özelliği ekledi.

Haber siteleri başta olmak üzere bazı web siteleri, videoları veya canlı yayınları otomatik olarak başlatıyor. Bu durum kullanıcıların internette gezinme keyfinin bölünmesine sebep oluyor. Google, dünyanın en çok kullanılan web tarayıcısı olan Chrome’a getirdiği son güncelleme ile bu sorunun ortadan kaldırılmasını sağlıyor.

Sekmeyi sessize alma özelliği birçok tarayıcıda bulunuyordu. Ancak Google, bu noktada bir aşama daha kaydederek Chrome‘a siteyi sessize alma özelliği getirdi. Bugünden itibaren videoları otomatik olarak başlatan bir web sitesini sessize alabilmek için yapacağınız tek şey; sessize almak istediğiniz web sitesinin açık olduğu sekmeye sağ tıklayarak “sitenin sesini kapat” seçeneğine tıklamak.

chrome
Sekmeyi sessize alma özelliğiyle yalnızca açık olan sekmeyi sessize alabiliyor siteyle ilgili herhangi bir işlem yapmamış oluyordunuz. Böyle olunca web sitesini farklı bir sekmede yeniden açtığınızda videolar otomatik olarak oynatılıyordu. Ancak sitenin sesini kapat özelliği sayesinde internet sitesinin tamamını sessize alabiliyor, gizli modda kullanılsa bile web sitesini sessiz olarak kullanabiliyorsunuz.

Diyelim ki web sitesinde bulunan videoları izlemek istiyor ve bu sebeple web sitesinin sesini açmak istiyorsunuz. Bu noktada da yine sekmeye gelerek sağ tıklamalı ve sitenin sesini aç butonunu seçmelisiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu