Teknoloji

Apple, Uygulama Simgelerinde Değişikliğe Gidiyor!

Apple, iOS 11 için yayınladığı son beta sürümü ile uygulama simgelerinde değişiklikler yaptı. Bu uygulamalarda en dikkat çekenler Haritalar ve App Store simgelerinin değişmesi oldu.

Apple Haritalar‘ın değişimi biraz daha eğlenceli. Simge, iPhone’un kuruluşundan bu yana, Apple’ın uzun zamandır merkez ofisinin bulunduğu 1 Infinite Loop‘u gösteriyor. Ancak şirketin Apple Park adını verdiği mükemmel uzay gemisi açılmak üzere ve iOS tasarımcıları bu nedenle bir değişiklik yapılması gerektiğini düşündü. Artık, Haritalar simgesi Apple Park‘ın bir şeridini görüntülüyor.

Veya sadece yakınlardaki bir çıkış yoludur. Anlaması biraz güç.

Diğer simge değişikliği App Store logosudur. Apple, son 10 yılda App Store logosunu zaman zaman değiştirdi, ancak şekli oluşturan kalem ve fırça ilk kez kullanılmıyor. Artık, üst üste binen çubuk gibi görünen bir dizi çizgi var.

Yine de, iOS 11 hala beta durumunda ve bu nedenle bu değişiklikleri sadece küçük bir kesim görebiliyor. Apple’da diğer simgelerde de küçük değişiklikler yapılıyor. Saat simgesi farklılaştı ve sayıları daha da kalınlaştı. Ve beta 4 sürümünde bu minik değişiklik gerçekleşmişti.

MacRumors‘ın geçen ayki açıklamasına göre Rehber, Hatırlatıcılar ve Notlar uygulamalarının simgelerinde de değişikliğe gidildi. Ancak hatırlatıcılar simgesi daha sonrasında eski görünümüne geri döndü. Bu nedenle simgelerin değişeceğine dair netlik kazanan bir durum yok.

iOS 11 muhtemelen 1 ay içerisinde tamamlanacak ve Eylül ayının sonlarına doğru kullanılmaya başlanacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu